جراحی ماستکتومی چیست | عمل جراحی برداشتن سینه در زنان

جراحی ماستکتومی چیست ؟

فیلم عمل ماستکتومی

ماستکتومی (Mastectomy) یا پستان‌ برداری به نوعی جراحی برای برداشتن تمام بافت از پستان اطلاق می شود که به عنوان روشی برای درمان یا پیشگیری از سرطان پستان به کار گرفته می شود.

گروه پزشکان بهایند، اولین مرکز هوشمند فوق تخصصی پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان (اولین مرکز تخصصی درمان هدفمند و ایمنی درمانی)
ارتباط مستقیم با مرکز:

واتساپ(09023009259)

برای کسانی که در مراحل اولیه سرطان پستان به سر می برند ، عمل برداشتن سینه یا ماستکتومی ممکن است یکی از گزینه های درمانی باشد. یکی دیگر از گزینه ها ، جراحی حفظ پستان (لامپکتومی) است که در آن فقط تومور از پستان برداشته می شود.

تصمیم گیری برای انجام ماستکتومی و لامپکتومی می تواند دشوار باشد. برای جلوگیری از عود مجدد سرطان پستان ، هر دوی این روش ها به یک اندازه موثر هستند. اما عمل لامپکتومی برای همه مبتلایان به سرطان پستان مورد استفاده قرار نمی گیرد و برخی نیز ترجیح می دهند تحت روش جراحی ماستکتومی قرار بگیرند.

فلوشیپ جراحی پستان

تکنیک های جدید ماستکتومی می توانند پوست پستان را حفظ کرده و ظاهر سینه را به دنبال جراحی طبیعی تر نگه دارند. این عمل تحت عنوان ماستکتومی حفظ پوست نیز شناخته می شود.

جراحی برای بازگرداندن شکل به پستان – که جراحی بازسازی پستان نامیده می شود – ممکن است همزمان با جراحی ماستکتومی یا در طی یک عمل دوم در آینده انجام شود.

 

عمل جراحی ماستکتومی در چه مواقعی انجام می شود؟

فيلم جراحي سرطان سينه

در صورت ابتلا به سرطان سینه و یا بودن در معرض خطر بالای ابتلا به آن ، از این عمل سرطان سينه زنان برای از بین بردن تمام بافت های پستان استفاده می شود. ممکن است برای برداشتن یک پستان (ماستکتومی یک طرفه) یا هر دو پستان (ماستکتومی دو طرفه) جراحی ماستکتومی لازم باشد.

ماستکتومی ممکن است یک گزینه درمانی برای بسیاری از انواع سرطان پستان باشد ، از جمله:

  • کارسینوم داکتال درجا (DCIS) یا سرطان پستان غیر تهاجمی
  • مراحل I و II (مرحله اولیه) سرطان پستان
  • مرحله III (به طور موضعی پیشرفته) سرطان پستان – پس از شیمی درمانی
  • سرطان التهابی پستان – پس از شیمی درمانی
  • بیماری پاژه پستان
  • سرطان پستان موضعی

پزشک شما ممکن است به جای لامپکتومی به علاوه پرتودرمانی ، ماستکتومی را در شرایط زیر توصیه کند:

  • شما دو یا چند تومور در مناطق جداگانه ای از پستان دارید.
  • شما در کل پستان رسوبات کلسیم (میکروکلسیفیکیشن) گسترده یا بدخیم دارید که پس از نمونه برداری از پستان مشخص شده است که سرطانی است.
  • شما قبلاً در ناحیه پستان تحت پرتودرمانی قرار گرفته اید و سرطان پستان در پستان عود کرده است.
  • شما باردار هستید و رادیوتراپی خطراتی برای کودک متولد نشده شما ایجاد می کند.
  • شما جراحی لامپکتومی کرده اید ، اما سرطان هنوز در لبه های ناحیه عمل شده وجود دارد و نگرانی در مورد گسترش سرطان به جاهای دیگر پستان وجود دارد.
  • شما دارای یک جهش ژنی هستید که احتمال ابتلا به سرطان دوم را در پستان شما بالا می برد.
  • شما تومور بزرگی نسبت به اندازه کلی پستان تان دارید. بعد از عمل لامپکتومی ممکن است به اندازه کافی بافت سالم باقی نمانده باشد تا به عمل زیبایی انجام دهید.
  • شما به یک بیماری بافت همبند مانند اسکلرودرمی یا لوپوس مبتلا هستید و ممکن است اثرات جانبی تابش به پوست را تحمل نکند.

ماستکتومی برای پیشگیری از سرطان سینه

اگر سرطان پستان ندارید ، اما در معرض خطر بسیار بالای ابتلا به این بیماری هستید ، ممکن است لازم باشد ماستکتومی را در نظر بگیرید.

ماستکتومی پیشگیرانه (پروفیلاکتیک) یا کاهش دهنده خطر شامل برداشتن هر دو پستان است و به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان پستان در آینده را کاهش می دهد.

ماستکتومی پروفیلاکتیک مخصوص کسانی است که خطر ابتلا به سرطان پستان بسیار زیادی دارند ، که با سابقه خانوادگی قوی سرطان پستان یا وجود جهش های ژنتیکی خاص تعیین می شود که خطر ابتلا به سرطان پستان را تعیین می کند.

تست و مشاوره ژنتیک سرطان راهی برای پیشگیری از سرطان

عوارض ماستکتومی | عوارض بعد از عمل سرطان سينه

عوارض جراحی ماستکتومی شامل موارد زیر است:

  • خون ریزی
  • عفونت
  • درد بعد از عمل سرطان سينه
  • در صورت تشریح گره های زیر بغل ، تورم (ورم لنفاوی) در بازوی شما وجود دارد
  • تشکیل بافت اسکار سخت در محل جراحی
  • درد و سفتی شانه
  • بی حسی ، به ویژه زیر بغل ، ناشی از برداشتن غدد لنفاوی
  • تجمع خون در محل جراحی (هماتوم)

 

آمادگی های لازم برای عمل جراحی ماستکتومی

هزينه عمل تخليه سينه

با جراح خود ملاقات کنید تا در مورد گزینه های موجود بحث کنید.

در مورد جراحی پستان می توانید با دکتر امیر پاشا ابراهیمی ، دارای بورد تخصصی جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران ، فلوی رسمی جراحی پستان (سرطان و زیبایی) از دانشگاه علوم پزشکی تهران مشورت کرده و اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

در خصوص اطلاع از هزینه هزینه جراحی ماستکتومی یا هزينه عمل تخليه سينه و درخواست مشاوره با آقای دکتر ابراهیمی لطفاً اینجا کلیک کنید.

قبل از جراحی ، شما با یک جراح و یک متخصص بیهوشی ملاقات خواهید کرد تا در مورد عمل خود صحبت کنید ، سابقه پزشکی تان را مرور کنید و برنامه بیهوشی خود را تعیین کنید.

این زمان مناسبی برای طرح سوال و اطمینان از درک روش جراحی ماستکتومی ، از جمله دلایل جراحی و خطرات آن است.

یک موضوع برای بحث این است که بازسازی پستان برای شما مناسب است و در این صورت ، چه زمانی. یک گزینه ممکن است انجام عمل بازسازی بلافاصله پس از جراحی ماستکتومی باشد ، در حالی که هنوز بیهوش هستید.

جراحی بازسازی پستان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • استفاده از انبساط سینه با کاشت نمکی یا سیلیکون
  • استفاده از بافت خود بدن (بازسازی بافت اتولوگ)
  • استفاده از ترکیبی از بازسازی بافت و کاشت

جراحی بازسازی پستان یک روش پیچیده است که توسط جراح پلاستیک انجام می شود. این روش جراح ترمیمی نیز نامیده می شود. اگر همزمان با جراحی ماستکتومی قصد بازسازی پستان را دارید ، قبل از جراحی با جراح پلاستیک ملاقات خواهید کرد.

در مورد هرگونه محدودیت قبل از جراحی و سایر مواردی که باید بدانید ، از جمله موارد زیر به شما دستوراتی داده می شود:

  • در مورد هر دارو ، ویتامین یا مکمل مصرفی با پزشک خود صحبت کنید. برخی از داروها می توانند در عمل جراحی تداخل ایجاد کنند.
  • مصرف آسپرین یا سایر داروهای رقیق کننده خون را متوقف کنید. حداقل یک هفته قبل از جراحی ، با ارائه دهنده خود در مورد مصرف این گونه داروها صحبت کنید زیرا می توانند خطر خونریزی بیش از حد را افزایش دهند. این موارد شامل آسپیرین ، ایبوپروفن (ادویل ، موترین ، و غیره) و سایر داروهای تسکین دهنده درد و داروهای رقیق کننده خون (داروهای ضد انعقاد خون) مانند وارفارین (کومادین ، ​​ژانتوون) است.
  • 8 تا 12 ساعت قبل از جراحی از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید. شما دستورالعمل های خاصی را از تیم مراقبت های بهداشتی خود در این خصوص دریافت خواهید کرد.
  • برای بستری شدن در بیمارستان آماده شوید. از پزشک خود بپرسید که چه مدت انتظار می رود در بیمارستان بمانید. یک روپوش و دمپایی به همراه داشته باشید تا به راحتی هر چه بیشتر شما در بیمارستان کمک کند. به همراه مسواک ، چیزهایی که می توانند به شما در گذراندن وقت کمک کنند ، مانند کتاب ، با خود داشته باشید.

 

آنچه می توانید انتظار داشته باشید

ماستکتومی یک چترواژه است که برای چندین روش عمل سرطان سينه زنان (یک یا هر دو پستان) استفاده می شود. علاوه بر این ، جراح ممکن است غدد لنفاوی مجاور را نیز برای تعیین گسترش سرطان بردارد.

در طی تشریح گره های زیر بغل ، جراح تعدادی از غدد لنفاوی را از زیر بغل در کنار تومور خارج می کند.

در نمونه برداری از غدد لنفاوی نگهبان ، جراح شما فقط چند گره اول را که تومور در آن تخلیه می شود (گره های نگهبان) خارج می کند.

سپس غدد لنفاوی برداشته شده در طی ماستکتومی از حیث سرطان مورد آزمایش قرار می گیرند. در صورت عدم وجود سرطان ، دیگر نیازی به برداشتن غدد لنفاوی نیست. اما در صورت وجود سرطان ، جراح در مورد گزینه هایی مانند پرتو درمانی زیر بغل شما صحبت خواهد کرد. اگر این همان کاری است که تصمیم دارید انجام دهید ، دیگر نیازی به برداشتن غدد لنفاوی نیست.

از بین بردن تمام بافت پستان (تخلیه سینه) و بسیاری از غدد لنفاوی ، “ماستکتومی رادیکال اصلاح شده” نامیده می شود. تکنیک های جدید ماستکتومی بافت کمتر و غدد لنفاوی کمتری را از بین می برد.

سایر انواع جراحی ماستکتومی عبارتند از:

  • ماستکتومی کامل. ماستکتومی کامل ، که به عنوان ماستکتومی ساده نیز شناخته می شود ، شامل برداشتن کل پستان ، از جمله بافت پستان ، آرئول و نوک سینه است. نمونه برداری از غدد لنفاوی نگهبان ممکن است در زمان انجام ماستکتومی کامل انجام شود.
  • ماستکتومی حفظ پوست. ماستکتومی حفظ پوست شامل برداشتن تمام بافت پستان ، نوک سینه و آرئول است ، اما پوست پستان سر جای خود باقی می ماند. در این حالت نیز ممکن است نمونه برداری از غدد لنفاوی نگهبان انجام شود. بازسازی پستان را می توان بلافاصله پس از جراحی ماستکتومی انجام داد. ماستکتومی محافظ پوست ممکن است برای تومورهای بزرگتر مناسب نباشد.
  • ماستکتومی حفظ نوک پستان. ماستکتومی حفظ نوک سینه یا آرئولا شامل برداشتن فقط بافت پستان ، محافظت از پوست ، نوک و آرئول است. نمونه برداری از غدد لنفاوی نگهبان نیز ممکن است انجام شود. بازسازی پستان بلافاصله پس از آن انجام می شود.

قبل از عمل سرطان سينه

پزشک یا پرستار شما به شما می گویند که چه زمانی باید به بیمارستان برسید. ماستکتومی بدون بازسازی معمولاً یک تا سه ساعت طول می کشد. جراحی اغلب به صورت سرپایی انجام می شود و بیشتر افراد در همان روز عمل به خانه می روند.

اگر هر دو پستان را برداشته اید (جراحی ماستکتومی مضاعف) ، انتظار دارید که زمان بیشتری را در جراحی و احتمالاً یک روز اضافی را در بیمارستان سپری کنید. اگر به دنبال جراحی ماستکتومی در حال بازسازی پستان هستید ، این روش نیز طولانی تر می شود و ممکن است چند روز دیگر در بیمارستان بمانید.

اگر از بیوپسی گره نگهبان استفاده می کنید ، قبل از جراحی یک ردیاب رادیواکتیو و یک رنگ آبی در ناحیه اطراف تومور یا پوست بالای تومور تزریق می شود. ردیاب و رنگ به سمت گره یا گره های نگهبان حرکت می کنند و به پزشک اجازه می دهند تا مکان آنها را ببیند و آنها را در حین جراحی برطرف کند.

در طول جراحی

ماستکتومی معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می شود ، بنابراین در حین جراحی از آن آگاهی ندارید. جراح شما با ایجاد یک برش بیضوی در اطراف پستان شروع می کند. بافت پستان برداشته می شود و بسته به روش شما ، سایر قسمت های پستان نیز ممکن است برداشته شود.

صرف نظر از نوع ماستکتومی ، بافت پستان و غدد لنفاوی برداشته شده برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه ارسال می شود.

اگر همزمان با جراحی ماستکتومی اقدام به بازسازی پستان می کنید ، جراح پلاستیک با جراح پستان هماهنگی می کند تا در زمان جراحی در دسترس باشد.

یک گزینه برای بازسازی پستان شامل قرار دادن منبسط کننده های موقت بافت در قفسه سینه است. این منبسط کننده های موقت ، برآمدگی پستان را تشکیل می دهند.

برای زنانی که پس از جراحی پرتودرمانی انجام می دهند ، یکی از گزینه ها قرار دادن منبسط کننده های موقت بافتی در قفسه سینه برای نگه داشتن پوست پستان است. با این کار می توانید بازسازی نهایی پستان را تا بعد از پرتودرمانی به تأخیر بیندازید.

اگر بعد از جراحی قصد انجام پرتودرمانی را دارید ، قبل از جراحی با یک انکولوژیست پرتوی ملاقات کنید تا در مورد فواید و خطرات و همچنین تأثیر اشعه بر گزینه های بازسازی پستان صحبت کنید.

دکتر احسان کرباسی دارای بورد تخصصی رادیوتراپی انکولوژی_پرتودرمانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران راه را برای درمان شما کوتاه می کند.

با اتمام جراحی ، محل برش با بخیه بسته می شود ، که یا جذب می شود یا بعداً کشیده می شود. همچنین ممکن است یک یا دو لوله پلاستیکی کوچک در جایی که پستان تان برداشته شده است ، قرار بگیرد. لوله ها مایعات جمع شده پس از جراحی را تخلیه می کنند. لوله ها در جای خود دوخته می شوند ، و انتهای آن به یک کیسه دریناژ کوچک متصل می شود.

بعد از عمل

پس از جراحی ، می توانید انتظار موارد زبر را داشته باشید:

  • به یک اتاق بهبودی منتقل شوید که در آن فشار خون ، نبض و تنفس شما کنترل می شود
  • روی محل جراحی پانسمان (بانداژ) خواهید داشت
  • در ناحیه زیر بغل خود مقداری درد ، بی حسی و احساس خارش دارید
  • در مورد نحوه مراقبت از خود در خانه و مراقبتهاي بعد از عمل سرطان سينه دستورالعمل دریافت کنید ، از جمله مراقبت از جای برش ، آشنایی با علائم عفونت و درک محدودیت های فعالیت
  • با تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد زمان استفاده مجدد از سوتین یا استفاده از پروتز سینه صحبت کنید
  • ممکن است برای شما داروهای ضد درد و احتمالاً آنتی بیوتیک تجویز شود

 

نتایج

مراقبتهاي بعد از عمل سرطان سينه

نتایج گزارش آسیب شناسی شما باید ظرف یک یا دو هفته پس از عمل جراحی در دسترس باشد. در ویزیت پیگیری ، پزشک می تواند گزارش را توضیح دهد.

در صورت نیاز به درمان های بیشتر ، پزشک ممکن است شما را به متخصصان زیر ارجاع دهد:

  • یک انکولوژیست پرتوی برای بحث در مورد پرتودرمانی ، که ممکن است در صورت داشتن یک تومور بزرگ ، بسیاری از غدد لنفاوی که از نظر سرطان مثبت بودند ، سرطانی که به پوست یا نوک پستان گسترش یافته است ، یا سرطان پس از جراحی باقی مانده است ، توصیه شود
  • یک انکولوژیست پزشکی برای بحث در مورد سایر روش های درمان بعد از عمل ، مانند هورمون درمانی در صورت حساس بودن سرطان به هورمون ها یا شیمی درمانی و یا هر دو
  • اگر قصد بازسازی پستان را دارید ، یک جراح پلاستیک
  • یک مشاور یا یک گروه پشتیبانی برای کمک به شما در کنار آمدن با سرطان پستان

 

بهترین جراح پلاستيك سينه در تهران

ایا سرطان بدخیم درمان دارد

چنانچه به مشاوره نیاز دارید به این صفحه مراجعه فرمایید یا اگر به دنبال یک تیم متخصص با تجربه و کار آزموده در درمان سرطان در ایران هستید، فهرست متخصصان ما را در این زمینه بررسی کنید. این متخصصان کارآزموده روش های جدید درمان سرطان پانکراس را به بهترین شکلی که مناسب شماست به شما ارائه می دهند.

ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم.

تماس با ما

شاد و تندرست باشید.

گروه پژوهش و تحقیقات بهایند

منبع: mayoclinic

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا