سرطان پستان چیست ؟

سرطان پستان نوعی سرطان است که در پستان شروع می‌ شود. این سرطان زمانی شروع می‌ شود که سلول‌ها از کنترل خارج می‌ شوند. سلول های سرطانی پستان معمولاً توموری را تشکیل می دهند که غالباً از طریق اشعه ایکس دیده شده یا به عنوان توده احساس می شود. سرطان پستان تقریباً به طور معمول  در خانم ها مشاهده می شود، اما مردان نیز می توانند به سرطان پستان مبتلا شوند.

گروه پزشکان بهایند، اولین مرکز هوشمند فوق تخصصی پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان (اولین مرکز تخصصی درمان هدفمند و ایمنی درمانی)
ارتباط مستقیم با مرکز:

واتساپ(09023009259)

مهم است بدانید که بیشتر توده های پستان خوش خیم هستند و سرطان نیستند. تومورهای غیر سرطانی پستان رشد غیر طبیعی دارند ولی در خارج از پستان پخش نمی شوند. این توده ها زندگی فرد را تهدید نمی کنند، اما برخی از توده های خوش خیم پستان هستند که می توانند خطر ابتلا به سرطان پستان را در زن افزایش دهند.

برای مشخص کردن اینکه آیا توده ایجاد شده در بدن خوش خیم یا بدخیم (سرطان) است یا حتی این موضوع که آیا در آینده خطر ابتلا شما به سرطان پستان را افزایش می دهد یا خیر، فرد باید توسط یک متخصص بررسی شود.

سرطان پستان از کجا شروع می شود؟

سرطان پستان می تواند از قسمت های مختلف پستان شروع شود.

  • بیشتر سرطان های پستان در مجاری پستان که شیر را به نوک پستان منتقل می کنند ایجاد می شود. (سرطان های مجاری)
  • بعضی از آن ها در غدد هایی که شیر مادر را تولید می کنند ایجاد می شود. (سرطان های لوبولار)
  • همچنین انواع دیگری از سرطان پستان وجود دارد که کمتر شناخته شده هستند مانند تومور فیلودس (phyllodes) و آنژیوسارکوم (angiosarcoma)
  • تعداد کمی از سرطان ها در سایر بافت های پستان ایجاد می شوند. به این سرطان ها سارکوم (sarcomas) و لنفوم (lymphomas) گفته شده و در واقع به عنوان سرطان پستان محسوب نمی شوند.

اگرچه بسیاری از انواع سرطان پستان باعث ایجاد توده در پستان می شوند، اما همه آن ها اینگونه نیستند. حتما مطالبی درباره علائم سرطان پستان و مراقبت های بهداشتی لازم برای جلوگیری از آن مطالعه کنید. بسیاری از سرطان های پستان نیز در ماموگرافی های غربالگری مشاهده می شوند. سرطان ها می توانند با این روش در مراحل اولیه و قبل از احساس و بروز علائم  تشخیص داده شوند.

سرطان پستان

انواع سرطان پستان

انواع مختلفی از سرطان پستان وجود دارد که انواع متداول آن شامل کارسینومای غیر تهاجمی مجرایی (DCIS) و سرطان تهاجمی (invasive carcinoma) می باشد. برخی دیگر مانند تومور های فیلودس و آنژیوسارکوم کمتر دیده شده‌اند.

پس از انجام بافت برداری (biopsy) سلول های سرطانی پستان برای پروتئین هایی به نام گیرنده های استروژن ، گیرنده های پروژسترون و HER2 آزمایش می شوند. بافت تومور هم در آزمایشگاه به طور دقیق مورد بررسی قرار می گیرند تا بفهمیم در چه گریدی قرار دارند. پروتئین های خاص موجود و گرید تومور می تواند به تصمیم گیری در مورد روش های درمان کمک کند.

سرطان پستان چگونه گسترش می‌ یابد؟

سرطان پستان می‌ تواند زمانی شیوع پیدا کند که سلول‌های سرطانی وارد سیستم خون یا لنف ها شده و به قسمت‌های دیگر بدن منتقل شوند.

سیستم لنفاوی شبکه ای از عروق لنفاوی است که در سراسر بدن وجود داشته و گره های لنفاوی (مجموعه های کوچک لوبیا شکل از سلول های سیستم ایمنی بدن) را به هم وصل می کند. مایع شفاف درون رگ های لنفاوی حاوی مواد اضافی و زاید و همچنین سلول های سیستم ایمنی بدن است. رگ های لنفاوی مایع لنفاوی را در اطراف پستان حمل می کنند. به همین دلیل در سرطان پستان سلول های سرطانی می توانند وارد عروق لنفاوی شده و در غدد لنفاوی شروع به رشد کنند.

بیشتر رگ های لنفاوی پستان در نقاط زیر تخلیه می شوند:

  • غدد لنفاوی زیر بازو (گره های زیر بغل)
  • گره های لنفاوی اطراف استخوان ترقوه (جلوی و زیر استخوان ترقوه)
  • غدد لنفاوی داخل قفسه سینه  در نزدیکی استخوان پستان (غدد لنفاوی پستانی داخلی)سرطان پستان

اگر سلول های سرطانی به غدد لنفاوی شما سرایت کرده باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که سلول ها بتوانند از طریق سیستم لنفاوی به قسمت های دیگر بدن شما انتقال یابند. هرچه گره های لنفاوی بیشتری با سلول های سرطانی پستان در ارتباط باشند، احتمال ابتلا به سرطان در اندام های دیگر بیشتر است. به همین دلیل وجود سرطان در یک یا چند غده لنفاوی در درمان شما تأثیر زیادی می گذارد. معمولاً برای از بین بردن یک یا چند غده لنفاوی که به سرطان آلوده شده‌اند، به جراحی نیاز دارید.

با این وجود سرطان، در همه زنانی که درگیری غدد لنفاوی دارند، متاستاز نمی‌دهد و گسترش نمی یابد. از طرفی، برخی از زنان هم که هیچ سلول سرطانی در غدد لنفاوی ندارند، ممکن است دچار متاستاز شده و سلول‌های سرطانی به قسمت‌های دیگر بدن مهاجرت کنند.

مرتبط : مرتبط : سرطان پستان چیست؟ ، عوامل موثر در ایجاد سرطان پستان چه چیزهایی هستند؟ 

cancer

[WPSM_AC id=2636]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا