سرطان خون یا لوسمی (Leukemia) نوعی سرطان است که در آن سلولهای خونی، به ویژه گلبولهای سفید، به صورت غیرطبیعی تکثیر میشوند و عملکرد طبیعی خود را از دست میدهند.
گروه پزشکان بهایند، اولین مرکز هوشمند فوق تخصصی پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان (اولین مرکز تخصصی درمان هدفمند و ایمنی درمانی)
ارتباط مستقیم با مرکز:
در حال حاضر هیچ راه قطعی برای پیشگیری از سرطان خون وجود ندارد، زیرا علت دقیق آن هنوز به طور کامل شناخته نشده است. با این حال، با رعایت برخی نکات و اقدامات میتوانید خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهید:
اجتناب از عوامل خطر: برخی عوامل مانند قرار گرفتن در معرض اشعههای مضر (مانند اشعه ایکس و رادیواکتیو)، مواد شیمیایی خاص (مانند بنزن)، و برخی داروها میتوانند خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش دهند. تا حد امکان از این عوامل دوری کنید.
تغذیه مناسب: رژیم غذایی سرشار از میوهها، سبزیجات و غلات کامل داشته باشید و از مصرف غذاهای فرآوری شده، چربیهای اشباع شده و قند زیاد پرهیز کنید.
وزن مناسب: وزن خود را در محدوده سالم نگه دارید و از چاقی و اضافه وزن اجتناب کنید.
فعالیت بدنی منظم: به طور منظم ورزش کنید و فعالیت بدنی داشته باشید.
عدم مصرف دخانیات: از مصرف سیگار و سایر محصولات دخانی خودداری کنید.
مصرف الکل محدود: مصرف الکل را محدود کنید یا از آن پرهیز کنید.
معاینات پزشکی منظم: در صورت وجود هرگونه علامت مشکوک یا سابقه خانوادگی سرطان، به پزشک مراجعه کنید و معاینات و آزمایشهای لازم را انجام دهید. تشخیص زودهنگام سرطان خون میتواند به بهبود روند درمان کمک کند.
مهم است که توجه داشته باشید که این اقدامات تنها راهکارهایی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان خون هستند و تضمینی برای پیشگیری از آن نیستند. در صورت نگرانی در مورد این بیماری، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
تشخیص سرطان خون ممکن است متزلزل کننده باشد ، به ویژه اگر در مورد فرزند یک خانواده باشد. با گذشت زمان راه های مقابله با احساسات منفی و نگرانی درباره سرطان را پیدا خواهید کرد. تا آن زمان ، ممکن است به موارد زیر به شما کمک کند:
در مورد سرطان خون به اندازه کافی بیاموزید تا در مورد مراقبت خود تصمیم آگاهانه بگیرید. از پزشک خود در مورد سرطان خون خود ، از جمله گزینه های درمانی و در صورت تمایل ، پیش آگهی پرس و جو کنید. با کسب اطلاعات بیشتر در مورد لوسمی ، ممکن است در تصمیم گیری در مورد درمان اطمینان بیشتری کسب کنید.
عبارت “سرطان خون” ممکن است گیج کننده باشد زیرا این گروه به گروهی از سرطان ها اشاره دارد که ظاهرا ارتباطی با مغز استخوان و خون ندارند که آنها را تحت تأثیر قرار می دهد. می توانید وقت زیادی را صرف تحقیق در مورد اطلاعاتی کنید که در مورد نوع سرطان خون شما است. بدین منظور ، از پزشک خود بخواهید تا آنجا که ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد نوع سرطان خون شما بدهد. سپس جستجوی اطلاعات را بر همین اساس محدود کنید.
قبل از هر قرار ملاقات سوالاتی که قرار است از پزشك خود بپرسید را یادداشت کنید و در كتابخانه محلی و اینترنت به دنبال اطلاعات معتبر باشید.
رابطه خود را با دوستان و خانواده حفظ کنید. قوی نگه داشتن روابط صمیمانه به شما کمک می کند تا با سرطان خون خود راحت تر کنار بیایید. دوستان و خانواده می توانند پشتیبانی عملی لازم را فراهم کنند از قبیل کمک به مراقبت از خانه در صورت بستری بودن در بیمارستان. و هنگامی که غرق در احساسات منفی هستید آنها می توانند به عنوان حمایت گر عاطفی وارد عمل شوند.
کسی را پیدا کنید که با او صحبت کنید. شنونده خوبی پیدا کنید که مایل باشد به صحبت های شما درباره امیدها و ترس های شما گوش دهد. این فرد ممکن است یکی از دوستان یا اعضای خانواده باشد. نگرانی و درک یک مشاور ، مددکار اجتماعی پزشکی ، روحانی یا یک گروه پشتیبانی سرطان نیز ممکن است مفید باشد. از پزشک خود در مورد گروه های پشتیبانی شهر خود سوال کنید.
مراقب خودت باشید. فکر کردن درباره انواع و اقسام آزمایشات ، روش های درمانی و پروسیجرها مهم است. اما مهمتر این است که از خود مراقبت کنید ، نه فقط از سرطان. سعی کنید وقت خود را برای یوگا ، آشپزی یا سایر فعالیت های مورد علاقه اختصاص دهید.
آماده شدن برای اولین قرار ملاقات
اگر علائم یا نشانه هایی دارید که شما را نگران می کند با مراجعه به پزشک خانواده خود شروع کنید. در صورت مشکوک بودن پزشک به سرطان خون ، ممکن است به پزشکی که در زمینه بیماری های خون و مغز استخوان تخصص دارد (متخصص خون) ارجاع داده شوید.
از آنجا که جلسات ملاقات می توانند کوتاه باشند ، و از آنجا که اغلب موارد زیادی برای پوشش وجود دارد ، خوب است که از پیش آماده باشید. در اینجا برخی اطلاعات برای کمک به شما در آماده سازی وجود دارد که به شما کمک می کند بدانید چه انتظاری از پزشک می توانید داشته باشید.
آنچه شما می توانید انجام دهید
از هرگونه محدودیت قبل از قرار ملاقات آگاه باشید. در زمان تعیین وقت ، حتماً سوال کنید که آیا کاری لازم است که از قبل انجام دهید ، مانند محدود کردن رژیم غذایی.
علائمی را که تجربه می کنید بنویسید ، حتی علائمی که به نظر می رسد ارتباطی با دلیل قرار ملاقات ندارند.
اطلاعات شخصی کلیدی ، از جمله استرس های عمده یا تغییرات اخیر زندگی تان را بنویسید.
فهرستی از تمام داروها ، ویتامین ها یا مکمل هایی که مصرف می کنید تهیه کنید.
به همراه بردن یکی از اعضای خانواده یا دوست خود را در نظر بگیرید. گاهی اوقات ممکن است به خاطر سپردن تمام اطلاعات ارائه شده از سوی پزشک در هنگام قرار ملاقات دشوار باشد. شخصی که شما را همراهی می کند ممکن است چیزی را یادآوری کند که شما فراموش کرده اید.
سوالات خود را برای پرسیدن از پزشک یادداشت کنید.
زمان ملاقات شما با پزشک محدود است ، بنابراین تهیه فهرستی از سوالات می تواند به شما کمک کند تا از وقت خود نهایت استفاده را ببرید. در صورت اتمام وقت ملاقات ، سوالات خود را از مهمترین تا کم اهمیت ترین لیست کنید. در مورد سرطان خون ، برخی از سوالات اساسی که باید از پزشک بپرسید شامل موارد زیر است:
آیا من سرطان خون دارم؟
چه نوع سرطان خون دارم؟
آیا به آزمایشات بیشتری نیاز دارم؟
آیا سرطان خون من نیاز به درمان فوری دارد؟
گزینه های درمانی سرطان خون من کدام است؟
آیا هیچ روش درمانی می تواند سرطان خون من را درمان کند؟
عوارض جانبی بالقوه هر گزینه درمانی چیست؟
آیا درمانی وجود دارد که به نظر من برای من بهترین باشد؟
درمان چه تاثیری بر زندگی روزمره من دارد؟ آیا می توانم به کار خود ادامه دهم یا به مدرسه بروم؟
من این شرایط بهداشتی دیگر را دارم. چگونه می توانم آنها را به بهترین وجه با هم مدیریت کنم؟
آیا باید به متخصص مراجعه کنم؟ این هزینه چقدر است و آیا بیمه من آن را پوشش می دهد؟
آیا بروشور یا سایر مطالب چاپی وجود دارد که بتوانم با خود ببرم؟ چه وب سایت هایی را پیشنهاد می کنید؟
علاوه بر سوالاتی که برای پرسیدن از پزشک خود آماده کرده اید ، در هنگام قرار ملاقات خود از پرسیدن سوالات دیگر دریغ نکنید.
آنچه از پزشک انتظار می رود
پزشک نیز احتمالاً تعدادی سوال از شما می پرسد. آماده بودن برای پاسخ دادن به آنها ممکن است زمان بیشتری را برای پوشش سایر نکاتی که می خواهید بدان ها بپردازید فراهم کند. پزشک تان ممکن است سوالات زیر را بپرسد:
چه زمانی برای اولین بار علائم را تجربه کردید؟
آیا علائم شما مداوم یا گاه به گاه بوده است؟
شدت علائم تان چقدر است؟
چه مواردی به نظر می رسد علائم تان را بهبود می بخشد؟
آیا چیزی علائم شما را بدتر می کند؟
آیا تاکنون نتایج غیر طبیعی در آزمایش خون تان رویت شده است؟ در این صورت چه زمانی رویت شده؟
چنانچه به مشاوره نیاز دارید به این صفحه مراجعه فرمایید یا اگر به دنبال یک تیم متخصص با تجربه و کار آزموده در درمان سرطان در ایران هستید، فهرست متخصصان ما را در این زمینه بررسی کنید. این متخصصان کارآزموده روش های جدید درمان سرطان پانکراس را به بهترین شکلی که مناسب شماست به شما ارائه می دهند.