جراحی سرطان پستان

بیش تر زنان مبتلا به سرطان پستان درقسمتی از درمان خود مجبور به انجام نوعی جراحی می شوند. انواع مختلفی از جراحی پستان وجود دارد و بسته به شرایط یکی ازاین نوع عمل ها انجام می شود.

گروه پزشکان بهایند، اولین مرکز هوشمند فوق تخصصی پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان (اولین مرکز تخصصی درمان هدفمند و ایمنی درمانی)
ارتباط مستقیم با مرکز:

واتساپ(09023009259)

جراحی سرطان سینه توسط بهترین جراح سینه در تهران

به عنوان مثال، ممکن است عمل جراحی به صورت زیر انجام شود:

  • در این عمل تا حد ممکن بافت سرطان را برداشته میشود ( جراحی حفظ پستان ).
  • اگرسرطان به غدد لنفاوی زیر بازو گسترش یافته باشد این غدد ها نیز در حین عمل برداشته می شوند ( بیوپسی گره لنفاوی نگهبان یا برداشتن گره های لنفاوی زیر بغل ).
  • بعد از برداشتن غده های سرطانی، شکل پستان را ترمیم می کنند ( بازسازی پستان ).
  • امکان دارد عمل برای تسکین علایم سرطان پیشرفته انجام شود.

پزشک شما ممکن است بر اساس ویژگی های سرطان پستان و تاریخچه پزشکی شما یک عمل جراحی خاص را توصیه کند. یا حتی امکان دارد شما بتوانید نقشی در انتخاب نوع عملتان داشته باشید.

جراحی برای از بین بردن سرطان پستان

جراحی سرطان پستان

دو نوع جراحی برای از بین بردن سرطان پستان وجود دارد:

  • جراحی با حفظ بافت پستان: همچنین به این نوع جراحی ها لامپکتومی (lumpectomy)، کوادرانکتومی (quadrantectomy)، ماستکتومی پارشیال (partial mastectomy) یا ماستکتومی سگمنتال (segmental mastectomy) گفته می شود. در این جراحی فقط بخشی از پستان که دچار سرطان شده است برداشته می شود. هدف از انجام این عمل از بین بردن سرطان و همچنین برداشتن بافت های نرمال اطراف است. این که چه مقدار از پستان برداشته می شود بستگی به این دارد که تومور در کجا قرار دارد و چقدر بزرگ است البته عوامل دیگری نیز تاثیر دارد.
  • ماستکتومی: جراحی است که در آن کل پستان از جمله تمام بافت پستان و بعضی اوقات همراه با بافت های اطراف برداشته می شود. انواع مختلفی از ماستکتومی ها وجود دارد. برخی از خانم ها همچنین ممکن است یک ماستکتومی مضاعف دریافت کنند که در آن هر دو پستان برداشته می شود.

جراحی حفظ پستان بهتر است یا ماستکتومی؟

بسیاری از زنان مبتلا به سرطان در مراحل اولیه می توانند از بین جراحی با حفظ بافت  پستان و ماستکتومی انتخاب کنند. مزیت اصلی BCS این است که مقدار بیشتری از پستان فرد باقی گذاشته می شود. در عین حال این بیماران در بیشتر موارد نیاز به پرتودرمانی دارند. در مقابل زنانی که برای ابتلا به سرطان های مرحله اولیه ماستکتومی انجام می دهند و کل بافت پستان برداشته می شود، کمتر به پرتو درمانی نیاز خواهند داشت.

برای برخی از زنان ماستکتومی به دلیل نوع سرطان پستان، اندازه بزرگ تومور، درمان قبلی با اشعه یا برخی عوامل دیگر ممکن است گزینه بهتری باشد.

برخی از خانم ها ممکن است نگران باشند که انجام یک عمل جراحی سبک تر ممکن است خطر بازگشت سرطان را افزایش دهد. اما مطالعات روی هزاران زن در طول مدت بیش از 20 سال نشان می دهد که وقتی BCS با پرتو درمانی انجام می شود؛ نتیجه مشابه مانند ماستکتومی خواهد بود.

برای اطلاع از اینکه سرطان پستان به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش یافته است یا خیر، یک یا چند تعداد از این غدد لنفاوی برداشته می شود و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد.

این کار، بخش مهمی از کشف مرحله ی سرطان است. برای از بین بردن سرطان پستان یا به عنوان یک عمل جداگانه، ممکن است غدد لنفاوی یا به عنوان بخشی از جراحی برداشته شود.

دو نوع جراحی برای برداشتن غدد لنفاوی عبارتند از:

  • بیوپسی غدد لنفاوی نگهبان: روشی است که در آن جراح فقط گره های لنفاوی را در زیر بغل که احتمالاً سرطان در ابتدا در آن جا گسترش می یابد، خارج می کند. از بین بردن تنها یک یا چند غدد لنفاوی خطر عوارض جانبی ناشی از جراحی را کاهش می دهد، مانند تورم بازوها که به عنوان لنفودما نیز مشهور است.

 

  • برداشتن غدد لنفاوی زیر بغل: روشی است که در آن جراح از غده های لنفاوی زیر بغل که تعداد آن معمولا کمتر از 20 تا می باشد را برمی دارد. امکان دارد این راه در بعضی مواقع بهترین راه برای دیدن گره های لنفاوی باشد.

بازسازی پستان بعد از عمل

بسیاری از زنانی که برای سرطان پستان جراحی می کنند ممکن است تمایل به بازسازی پستان خود داشته باشند. ممکن است یک زن که دارای ماستکتومی است، بخواهد که مجدداً توده پستان را ترمیم کند تا ظاهر پستان را به قبل از عمل بازگرداند.

انواع مختلفی از عمل جراحی ترمیمی وجود دارد اما گزینه هایی که شما می توانید انجام دهید به وضعیت پزشکی و ترجیحات شخصی شما بسیار بستگی دارد.

اگر به فکر جراحی ترمیمی هستید، بهتر است که قبل از ماستکتومی یا BCS با جراح پستان و جراح پلاستیک خود صحبت کنید.

هنگامی که شما با پزشک خود مشورت می کنید به تیم جراحی فرصت می دهید تا گزینه های درمانی را که می تواند برای شما مناسب باشد را در نظر بگیرد. امکان دارد برای انجام این کار مجبور شوید منتظر بمانید و بعداً عمل جراحی ترمیمی انجام دهید.

انجام جراحی برای سرطان های پیشرفته پستان

اگرچه عمل جراحی برای درمان سرطان پستان که در قسمت های دیگر بدن گسترش یافته است بسیار بعید است، اما در بعضی مواقع می تواند کمک کند. این کمک می تواند به عنوان روشی برای کند شدن شیوع سرطان ویا کمک به جلوگیری و تسکین علائم آن باشد.

به عنوان مثال در موارد زیر باید جراحی انجام شود:

  • هنگامی که تومور باعث ایجاد زخم باز در پستان (یا قفسه پستان) می شود.
  • برای معالجه تعداد کمی از مناطق گسترش سرطان (متاستاز) در قسمت معینی از بدن مانند مغز.
  • هنگامی که یک ناحیه به دلیل گسترش سرطان، در حال فشار بر روی نخاع است.
  • برای درمان انسداد در کبد
  • برای تسکین درد یا علائم دیگر

مشخص کردن محل تومور با سیم برای جراحی

جراحی سرطان پستان

بعضی اوقات نمی توان سرطان پستان را احساس کرد و این باعث می شود فهمیدن این موضوع که دچار سرطان شده اید بسیار سخت و پیچیده شود. جراح ممکن است از یک ماموگرافی یا سونوگرافی برای هدایت سیم به محل مناسب استفاده کند.

به این روش لوکالیزاسیون سیم یا سوزن گفته می شود. در صورت استفاده از ماموگرافی می توان اصطلاح لوکالیزاسیون استریوتاکتیک سیم را بکار برد. به ندرت در صورت عدم موفقیت آمیز بودن ماموگرافی یا سونوگرافی ممکن است از MRI استفاده شود.

پس از بی حس کردن پستان از ماموگرافی یا سونوگرافی برای هدایت یک سوزن توخالی به ناحیه غیر طبیعی استفاده می شود. هنگامی که نوک سوزن در جای مناسب قرار گیرد یک سیم نازک در مرکز سوزن قرار می گیرد. یک قلاب کوچک در انتهای سیم آن را در جای خود نگه می دارد و سپس سوزن خارج می شود.

جراح از سیم به عنوان راهنما استفاده می کند تا بخشی از پستان را از این طریق بتواند بردارد. در صورت برداشتن همه ی قسمت هایی که دچار سرطان شده اند، ممکن است عمل جراحی که به عنوان محلی سازی سیم انجام می شود کافی باشد تا به عنوان جراحی حفظ پستان به حساب بیاید.

اگر سلول های سرطانی در لبه بافت جراحی شده حضور داشته باشند (که به آن حاشیه مثبت یا حاشیه نزدیک گفته می شود) ممکن است نیاز به جراحی بیشتری باشد.

لازم به ذکر است که گاهی اوقات از روش لوکالیزاسیون سیم برای انجام بیوپسی جراحی از ناحیه مشکوک در پستان استفاده می شود تا دریابند که این بیماری سرطان است یا نه. روش های دیگری نیز وجود دارد که می توان جراح را به سمت تومور هدایت کرد اما این تکنیک ها جدیدتر هستند و در هر مرکز مورد استفاده قرار نمی گیرند.

cancer

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا