09023009259 [email protected]

کیست سینه

سفت شدن کیست

کیست سینه

کیست سینه کیسه هایی مملو از مایعات درون پستان است که معمولاً سرطانی نیستند (خوش خیم هستند). شما می توانید یک یا تعداد متعددی از این کیست های سینه داشته باشید و ممکن است در یک یا در هر دو سینه تان اتفاق بیفتد. آنها اغلب به شکل توده های گرد یا بیضی با لبه های مشخص توصیف می شوند. کیست سینه معمولاً به شکل انگور یا بادکنکی پر از آب احساس می شود ، اما گاهی اوقات کیست سینه، سفت نیز می شود.

گروه پزشکان بهایند، اولین مرکز هوشمند فوق تخصصی پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان (اولین مرکز تخصصی درمان هدفمند و ایمنی درمانی)
ارتباط مستقیم با مرکز:

واتساپ(09023009259)

کیست سینه نیازی به درمان ندارد مگر اینکه کیست بزرگ و دردناک یا ناراحت کننده شود. در این حالت ، تخلیه مایعات از کیست سینه می تواند علائم را کاهش دهد.

کیست سینه در زنان قبل از یائسگی ، بین سنین 35 تا 50 سال رویت می شود. اما در هر سن دیگری نیز در زنان امکان بروز وجود دارد. این عارضه همچنین می توانند در زنان یائسه ای که تحت درمان با هورمون قرار می گیرند نیز رخ دهد.

اگر سابقه سرطان در خانواده دارید و تمایل دارید ریسک سرطان شما بطور رایگان ارزیابی و تعیین شود، اینجا کلیک کنید. پس از پر کردن فرم، اطلاعات شما توسط متخصصین بهایند بررسی خواهد شد و جواب به ایمیل شما ارسال خواهد شد. لطفا ایمیل معتبر وارد نمایید.

 

فرق کیست با توده

فرق کیست با توده

شکل توده های بدخیم سينهکیست سینه عموما بی خطر بوده و نشان دهنده مخاطراتی چون سرطان سینه نمی باشد، اما توده سینه ممکن است در صورت عدم رسیدگی به موقع، سرطانی شود.

در این ارتباط بیشتر بدانید: همه چیز درباه کیست پستان

 

علائم كيست سينه

کیست سینه ممکن است در یک یا هر دو سینه مشاهده شود. علائم و نشانه های کیست سینه شامل موارد زیر است:

  • احساس یک توده گرد یا بیضی مانند که به راحتی قابل حرکت است، با لبه های مشخص (که معمولاً ، اما نه همیشه ، نشان دهنده خوش خیم بودن آن است)
  • ترشح از نوک پستان که ممکن است بی رنگ ، زرد ، کاهی رنگ یا قهوه ای تیره باشد
  • درد یا حساسیت به لمس پستان در ناحیه توده سینه
  • افزایش اندازه توده و حساسیت به لمس پستان درست قبل از پریود
  • کاهش اندازه توده سینه و رفع سایر علائم بعد از پریود

ابتلا به کیست سینه، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی دهد. اما داشتن کیست ممکن است پیدا کردن توده های جدید سینه یا سایر تغییرات دیگری که ممکن است نیاز به ارزیابی پزشک داشته باشند را دشوارتر سازد. با احساس و حالت های طبیعی سینه های خود آشنا باشید تا بدین ترتیب چنانچه تغییری ایجاد می شود، فورا از آن مطلع شوید.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

بافت نرمال پستان غالباً به صورت برآمده یا غده ای احساس می شود. اما اگر احساس می کنید که برآمدگی های جدیدی در پستان تان وجود دارد که پس از یک دوره قاعدگی تداوم یافته است یا اگر برآمدگی قبلی پستان تان رشد کرده یا تغییر پیدا کرده ، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

 

علت به وجود آمدن كيست سينه

علائم كيست سينه

علت به وجود آمدن كيست سينه

هر یک از سینه های شما حاوی لوب های بافت غده ای است که همانند گلبرگ های یک گل مینا در کنار هم چیده شده اند. لوب ها به لوب های کوچکتری تقسیم می شوند که در دوران بارداری و شیردهی، تولید شیر می کنند. این بافت که پشتیبان پستان است و به سینه فرم می دهد، از بافت چربی و بافت پیوندی فیبر تشکیل شده است. کیست سینه در نتیجه تجمع مایعات در داخل غدد موجود در سینه ها ایجاد می شود.

کیست های سینه ممکن است بر اساس اندازه شان تعریف شوند:

  • میکروکیست ها به اندازه ای کوچک هستند که توسط لمس حس نمی شوند اما ممکن است در طول تست های تصویربرداری مانند ماموگرافی یا سونوگرافی رویت شوند.
  • ماکروکیست ها به اندازه ای بزرگ هستند که احساس میشوند و می توانند تا قطر حدود 1 تا 2 اینچ (2.5 تا 5 سانتی متر) رشد کنند. کیست بزرگ سینه می تواند به بافت های اطراف پستان فشار وارد کند و باعث ایجاد درد یا ناراحتی در پستان شود.

کارشناسان هنوز به درستی نمی دانند چه عواملی منجر به ایجاد کیست پستان می شود. این عارضه ممکن است در نتیجه تغییرات هورمونی ناشی از قاعدگی ماهانه ایجاد شود. برخی شواهد حاکی از آن است که وجود استروژن بیش از حد در بدن شما که می تواند باعث تحریک بافت پستان شود ، ممکن است به ایجاد کیست سینه کمک کند.

 

تشخیص کیست سینه

پزشک پس از بحث و گفتگو در مورد علائم و سوابق پزشکی تان ، معاینه پستان را انجام می دهد و ممکن است انجام یک ماموگرافی تشخیصی یا سونوگرافی پستان نیز توصیه کند. براساس یافته های تست بالینی سینه و تست های تصویربرداری ، ممکن است به آسپیراسیون توسط سوزن ریز یا بیوپسی پستان احتیاج داشته باشید.

معاینه سینه

پزشک تان، سینه را از حیث برآمدگی معاینه می کند و سایر ناهنجاری های آن را نیز بررسی می کند. از آنجا که پزشک شما به تنهایی توسط معاینه بالینی سینه نمی تواند دریابد که آیا برآمدگی سینه، همان کیست است ، به روش تشخیصی دیگری نیاز دارید که معمولاً یا یک تست تصویربرداری یا آسپیراسیون با سوزن ظریف است.

سونوگرافی سینه

سونوگرافی سین می تواند به پزشک تان کمک کند تا تشخیص دهد که کیست سینه از نوع پر از مایع یا جامد است. ناحیه ی پر از مایعات معمولاً نشان دهنده کیست پستان است. توده ای که با ظاهر جامد است، به احتمال زیاد یک توده غیر سرطانی است ، مانند فیبروآدنوما ، اما توده های جامد می توانند سرطان سینه نیز باشند.

پزشک تان ممکن است برای ارزیابی بیشتر توده ای که به نظر می رسد جامد باشد ، بیوپسی را توصیه کند. اگر پزشک تان به راحتی توده سینه را احساس کند ، ممکن است سونوگرافی پستان را حذف کند و به جای آن ، آسپیراسیون توسط سوزن ریز را انجام دهد.

آسپیراسیون سوزنی

در طی آسپیراسیون سوزنی پزشک تان یک سوزن نازک و ظریف را وارد توده سینه می کند و سعی می کند مایعات آن را خارج کند. در آسپیراسیون سوزنی اغلب از روش سونوگرافی برای هدایت دقیق سوزن استفاده می شود. اگر مایعات خارج شوند و برآمدگی سینه از بین برود ، پزشک تان می تواند بلافاصله این عارضه را کیست سینه تشخیص دهد.

  • اگر مایعات استخراج شده خونی نباشد و توده پستان از بین برود ، دیگر نیازی به آزمایش و درمان دیگری ندارید.
  • اگر مایعات خونی به نظر برسد یا توده پستان از بین نرود ، پزشک تان ممکن است یک نمونه از مایع را برای آزمایشگاه بفرستد و برای پیگیری بیشتر شما را به یک جراح سینه یا رادیولوژیست (پزشک آموزش دیده برای انجام معاینات تصویربرداری و روش های دیگر) ارجاع دهد.
  • در صورت عدم استخراج مایعات ، پزشک احتمالاً یک آزمایش تصویربرداری مانند ماموگرافی تشخیصی یا سونوگرافی را توصیه می کند. عدم وجود مایعات یا برآمدگی سینه که پس از آسپیراسیون از بین نرفته باشد ، نشان می دهد که توده سینه – یا حداقل بخشی از آن – جامد است و ممکن است نمونه ای از سلول ها برای بررسی از حیث سرطان (بیوپسی آسپیراسیون سوزن ریز) جمع آوری شود.

 

درمان کیست سینه

درمان کیست سینه

آسپیراسیون سوزن ریز

هیچ درمانی برای کیست های معمول سینه (یعنی آنهایی که مملو از مایعات هستند و هیچ علائمی از خود بروز نمی دهند) که در سونوگرافی سینه یا بعد از انجام آسپیراسیون سوزنی تأیید شده اند، نیاز نیست. اگر توده در طول زمان ادامه پیدا کرد یا احساس متفاوتی ایجاد کرد ، جهت پیگیری بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

آسپیراسیون سوزنی

پزشک تان در حین تشخیص ، گاهی می تواند به کمک آسپیراسیون سوزنی تمام مایعات را از کیست خارج کند ، برآمدگی سینه تان از بین برود.

با این وجود ، برای برخی از کیست های سینه ممکن است بیش از یک بار نیاز به تخلیه مایعات باشد. ایجاد مکرر کیست ها یا کیست جدید شایع است. اگر کیست سینه، دو تا سه چرخه قاعدگی را پشت سر گذاشت و بزرگتر شد ، برای ارزیابی بیشتر باید به پزشک مراجعه کنید.

استفاده از هورمون

استفاده از قرص های ضد بارداری (داروهای ضد بارداری خوراکی) برای تنظیم چرخه قاعدگی ممکن است به کاهش عود کیست سینه کمک کند. اما به دلیل عوارض جانبی قابل توجه ، قرص های ضد بارداری یا سایر داروهای هورمون مانند تاموکسیفن معمولاً فقط در خانم هایی که علائم شدید دارند، توصیه می شود. قطع هورمون درمانی بعد از یائسگی ممکن است به جلوگیری از کیست سینه نیز کمک کند.

عمل جراحی

جراحی برای برداشتن کیست سینه تنها در شرایط غیر معمول ضروری است. جراحی ممکن است در صورتی در نظر گرفته شود که کیست ناراحت کننده سینه، ماه به ماه عود کند یا اینکه کیست حاوی مایعات خونی باشد یا علائم نگران کننده دیگری را نشان دهد.

سبک زندگی و داروهای خانگی

برای به حداقل رساندن ناراحتی های ناشی از کیست سینه ، می توانید اقدامات زیر را به انجام دهید:

  • سوتین مناسب و محافظ بپوشید. اگر کیست سینه تان دردناک است ، محافظت از سینه ها با کمک سوتین مناسب ممکن است به رفع برخی ناراحتی ها کمک کند.
  • از کمپرس استفاده کنید. اگر کیست تان دردناک است ، کمپرس گرم یا سرد می تواند تسکین دهنده باشد. استفاده از کمپرس یخ نیز می تواند درد را تسکین دهد.
  • از مصرف کافئین خودداری کنید. هیچ مدرکی در ارتباط با کافئین و کیست پستان وجود ندارد. با این حال ، برخی از خانم ها پس از حذف کامل کافئین از رژیم غذایی خود، شاهد تسکین علائم هستند. برای امتحان، مصرف کافئین (موجود در نوشیدنی ها و همچنین در غذاهایی مانند شکلات) خود را کاهش داده یا قطع کنید. سپس توجه کنید که آیا علائم تان بهبود می یابد یا خیر.

چنانچه پزشک توصیه کند، می توانید از داروهای مسکن بدون نسخه نیز استفاده کنید. برخی از انواع درد پستان ممکن است با استفاده از استامینوفن (تایلنول و غیره) یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ، مانند ایبوپروفن (ادویل ، موترین و غیره) یا ناپروکسن کاهش یابد.

درمان كيست سينه در طب سنتي

روغن گل مغربی یا پامچال شب، یک اسید چرب (اسید لینولئیک) است که به صورت بدون نسخه در دسترس قرار دارد. برخی مطالعات خرد نشان می دهد که روغن گل پامچال شب ممکن است درد سینه طی چرخه قاعدگی که گاه با کیست پستان همراه است را کاهش دهد. اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، زیرا این مطالعات کوچک و کنترل نشده بوده و شواهد قطعی نیستند. اگر چه مکانیسم اثر آن به طور دقیق مشخص نیست ، اما برخی از متخصصان معتقدند که خانم هایی که کمبود اسید لینولئیک دارند، نسبت به نوسانات هورمونی در دوران قاعدگی حساس تر هستند و در نتیجه درد پستان ایجاد می شود.

زنجبيل و كيست سينه

زنجبيل و كيست سينه

تحقیقات جدید منتشر شده در مجله Biomedicine and Biotechnology نشان داد که “زنجبیل ممکن است یک کاندید امیدوارکننده برای درمان سرطان پستان باشد.” این یک یافته به موقع است، تا جایی که تنها چند روز دیگر به ماه آگاهی از سرطان سینه باقی مانده است و یکی از توجیهات اولیه جمع آوری کمک های مالی، این مفهوم غلط است که درمان سرطان پستان کم هزینه، ایمن و موثر هنوز در دسترس نیست.

پیش از مصرف این دارو گیاهان، اگر ویتامین ، داروهای گیاهی یا سایر مکمل های غذایی را مصرف می کنید ، به پزشک خود اطلاع دهید.

داروی گیاهی برای کیست سینه

 

درمان كيست سينه زنان از دکتر امیرپاشا ابراهیمی 

 

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

چنانچه توده های جدید یا تغییری در سینه های خود مشاهده می کنید، اولین قدم، مراجعه به پزشک عمومی یا خانوادگی خود برای ارزیابی است. ممکن است بر اساس معاینات بالینی پستان یا یافته های مربوط به آزمایش تصویربرداری، پزشک تان شما را به پزشک متخصص بهداشت سینه ارجاع دهد.

 

آنچه شما می توانید انجام دهید

ارزیابی اول بر سوابق پزشکی شما متمرکز است. پیش از هر چیز، در مورد علائم ، ارتباط آنها با چرخه قاعدگی و هرگونه اطلاعات مرتبط دیگر با پزشک تان بحث خواهید کرد. در اینجا اطلاعاتی وجود دارد که به شما کمک می کند برای ملاقات با پزشک آمادگی لازم داشته باشید و همچنین بدانید چه انتظاراتی از پزشک تان دارید.

  • علائمی را که تجربه کرده اید یادداشت کنید ، حتی مواردی که ممکن است برای شما غیر مرتبط به نظر برسند.
  • اطلاعات شخصی مهم خود ، از جمله فشارهای اساسی یا تغییرات اخیر زندگی را یادداشت کنید.
  • فهرستی از تمام داروها ، ویتامین ها یا مکمل هایی که مصرف می کنید ، تهیه کنید.
  • سوالات خود را برای پرسیدن از پزشک یادداشت کنید. هرچه به ذهن تان خطور می کند، از کم اهمیت ترین تا مهم ترین سوالات خود را بنویسید.

وقت شما با پزشک محدود است ، بنابراین تهیه فهرستی از سوالات، پیش از زمان مراجعه می تواند به شما کمک کند تا بیشترین بهره را از وقت خود ببرید. سوالات خود را از مهمترین تا حداقل مهم دسته بندی کنید. برخی از سؤالات اساسی که باید در مورد سرطان از پزشک خود بپرسید عبارتند از:

  • چه چیزی باعث بروز این علائم در من می شود؟
  • آیا داشتن کیست سینه خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد؟
  • به چه نوع آزمایشاتی نیاز دارم؟
  • چه درمان هایی وجود دارد و چه عوارض جانبی را می توان انتظار داشت؟
  • گزینه های دیگری که شما پیشنهاد می دهید چیست؟
  • آیا محدودیتی وجود دارد که باید دنبال کنم؟
  • آیا بروشور یا نسخه چاپی وجود دارد که بتوانم با خود ببرم؟ چه وب سایت هایی را برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنید؟

علاوه بر سوالاتی که تهیه کرده اید ، چنانچه سوال دیگری به ذهن تان می رسد، در هنگام مراجعه از پزشک خود بپرسید.

آنچه از پزشک انتظار می رود

پزشک تان نیز احتمالاً تعدادی سؤال از شما خواهد پرسید. داشتن آمادگی برای پاسخگویی به آنها ممکن است به شما فرصت دهد تا نکات دیگری را که می خواهید به آنها بپردازید را مطرح کنید. پزشک ممکن است سوالات زیر را از شما بپرسد:

  • چه موقع برای اولین بار متوجه کیست یا توده در سینه تان شدید؟
  • آیا تغییری در اندازه کیست یا توده سینه تان مشاهده کرده اید؟
  • چه علائمی را تجربه کرده اید و چه مدت آنها را تجربه کرده اید؟
  • آیا علائم شما تنها در یک سینه است یا هر دو سینه رخ می دهد؟
  • آیا با گذشت زمان علائمی تغییر کرده است؟
  • درد پستان دارید؟ اگر چنین است ، چقدر شدید است؟
  • آیا از نوک پستان تان ترشح دارید؟ اگر چنین است ، آیا در یک سینه یا هر دو سینه اتفاق می افتد؟
  • چرخه قاعدگی شما چه تاثیری در کیست یا برآمدگی سینه تان دارد؟
  • آخرین ماموگرافی شما چه زمانی بوده است؟
  • آیا سابقه خانوادگی کیست یا برآمدگی یا برآمدگی سینه دارید؟
  • آیا قبلاً به کیست یا توده سینه یا سرطان سینه مبتلا بوده اید؟

کاربر عزیز، امیدواریم این اطلاعات توانسته باشد به شما در درمان بیماری تان کمک کرده باشد و هر چه زود تر، مجددا سلامتی خود را به دست آورید.


شاد و تندرست باشید.

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منبع: mayoclinic