صفر تا صد رادیوتراپی برای سرطان | بهترین متخصص رادیوتراپی تهران

رادیوتراپی برای بیماران سرطانی

رادیوتراپی چیست

رادیوتراپی در انگلیسی Radiation therapy (پرتودرمانی نیز نامیده می شود) نوعی روش درمان سرطانی است که با استفاده از مقادیر بالای اشعه ، سلول های سرطانی را از بین می برد و تومورها را کوچک می کند. در رادیوتراپی از اشعه در دوزهای پایین برای دیدن داخل بدن استفاده می شود ، مانند اشعه ایکس دندان یا شکستگی استخوان.

گروه پزشکان بهایند، اولین مرکز هوشمند فوق تخصصی پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان (اولین مرکز تخصصی درمان هدفمند و ایمنی درمانی)
ارتباط مستقیم با مرکز:

واتساپ(09023009259)

 

رادیوتراپی چگونه با سرطان مقابله می کند

رادیوتراپی در دوزهای بالا ، سلول های سرطانی را از بین می برد و یا با آسیب رساندن به DNA رشد آنها را کند می سازد. سلول های سرطانی که DNA آنها فراتر از اینکه بتوانند ترمیم شوند آسیب دیده اند ، دیگر به تقسیم شدن ادامه نمی دهند و از بین می روند. هنگامی که سلول های آسیب دیده می میرند ، توسط بدن تجزیه و حذف می شوند.

رادیوتراپی بلافاصله سلول های سرطانی را از بین نمی برد. درمان روزها یا هفته ها طول می کشد تا DNA به اندازه کافی آسیب ببیند تا سلول های سرطانی از بین بروند. سپس ، سلول های سرطانی پس از پایان پرتودرمانی هفته ها یا ماه ها به رند از بین روفتن خود ادامه می دهند.

 

انواع رادیوتراپی

دستگاه رادیوتراپی

رادیو تراپی دو نوع اصلی دارد: پرتوی خارجی و داخلی.

نوع پرتودرمانی شما ممکن است به عوامل زیادی بستگی داشته باشد ، از جمله:

  • نوع سرطان
  • اندازه تومور
  • محل تومور در بدن
  • این که چقدر تومور به بافت های طبیعی حساس به اشعه نزدیک است
  • سوابق سلامت و پزشکی عمومی شما
  • این که آیا انواع دیگری از درمان سرطان را خواهید داشت یا خیر
  • عوامل دیگر مانند سن تان و سایر شرایط پزشکی

رادیوتراپی خارجی

در رادیو تراپی خارجی ، اشعه از دستگاهی تولید می شود که هدف آن از بین بردن سرطان در شماست. دستگاه پرتودرمانی بزرگ است و ممکن است پر سر و صدا باشد. این دستگاه هیچ گونه تماسی با شما ندارد ، اما می تواند در اطراف شما حرکت کند ، و اشعه را از جهات مختلف به بخشی از بدن تان ارسال می کند.

رادیوتراپی با پرتوی خارجی یک درمان موضعی است ، به این معنی که تنها قسمت خاصی از بدن شما را درمان می کند. به عنوان مثال ، اگر در ریه خود سرطان داشته باشید ، فقط به قفسه سینه ، نه به تمام بدن ، اشعه دریافت خواهید کرد.

درباره رادیوتراپی با پرتوی خارجی بیشتر بدانید

رادیوتراپی داخلی

رادیوتراپی داخلی درمانی است که در آن منبع پرتو در داخل بدن شما قرار می گیرد. منبع تابش می تواند جامد یا مایع باشد.

رادیوتراپی داخلی با یک منبع جامد ، براکی تراپی نام دارد. در این نوع درمان ، دانه ها ، ریبون ها یا کپسول هایی که حاوی منبع اشعه هستند ، در بدن ، داخل یا نزدیک تومور قرار می گیرند. براکی تراپی نیز مانند رادیوتراپی با پرتوی خارجی ، یک روش موضعی است و اتها قسمت خاصی از بدن شما را درمان می کند.

با استفاده از روش براکی تراپی ، منبع اشعه در بدن شما برای مدتی اشعه تولید می کند.

در مورد براکی تراپی بیشتر بدانید

رادیوتراپی داخلی با منبع مایع ، درمان سیستمیک نامیده می شود. سیستمیک به این معنی است که این درمان در خون به بافت های سراسر بدن شما منتقل می شود و سلول های سرطانی را جستجو کرده و آنها را از بین می برد. شما رادیوتراپی سیستمیک را از طریق بلع ، از طریق ورید با خط IV یا از طریق تزریق دریافت خواهید کرد.

به واسطه تشعشعات سیستمیک ، مایعات بدن مانند ادرار ، عرق و بزاق برای مدتی اشعه دار خواهند بود.

 

چرا رادیوتراپی برای بیماران سرطانی الزامیست

از رادیوتراپی برای درمان سرطان و تسکین علائم سرطان استفاده می شود.

هنگامی که از رادیوتراپی برای درمان سرطان استفاده می شود ، می تواند سرطان را درمان کند ، از عود آن جلوگیری کند یا رشد آن را متوقف یا کاهش دهد.

هنگامی که از درمان هایی به منظور تسکین علائم استفاده می شود ، به آن درمان تسکینی گفته می شود. پرتوی خارجی ممکن است تومورها را برای درمان درد و سایر مشکلات ناشی از تومور کوچک کند ، مانند مشکلات تنفسی یا از دست دادن کنترل روده و مثانه. درد ناشی از سرطان که به استخوان گسترش یافته باشد با داروهای رادیوتراپی سیستمیک به نام رادیودارو قابل درمان است.

 

انواع سرطان که با رادیوتراپی درمان می شوند

رادیوتراپی خارجی برای درمان بسیاری از انواع سرطان استفاده می شود.

براکی تراپی اغلب برای درمان سرطان های سر و گردن ، پستان ، دهانه رحم ، پروستات و چشم استفاده می شود.

رادیوتراپی سیستمیک که ید رادیواکتیو یا I-131 نیز نام دارد ، اغلب برای درمان انواع خاصی از سرطان تیروئید استفاده می شود.

نوع دیگری از رادیوتراپی سیستمیک ، به نام رادیو نوکلئید درمانی هدفمند ، برای درمان برخی از بیماران مبتلا به سرطان پروستات پیشرفته یا تومور عصبی – غدد درون ریز پانکراس (GEP-NET) استفاده می شود. این نوع درمان ممکن است به عنوان رادیوتراپی مولکولی نیز شناخته شود.

 

چگونه از رادیوتراپی در کنار سایر درمان های سرطان استفاده می شود

عوارض پرتودرمانی برای اطرافیان

برای بعضی از افراد ، پرتو درمانی ممکن است تنها درمانی باشد که نیاز دارند. اما در بیشتر مواقع ، شما با سایر روش های درمانی سرطان ، مانند جراحی ، شیمی درمانی و ایمونوتراپی ، رادیوتراپی را دریافت خواهید کرد. پرتودرمانی ممکن است قبل ، در حین یا بعد از این سایر درمان ها انجام شود تا احتمال موثر بودن درمان افزایش یابد. تعداد جلسات رادیوتراپی به نوع سرطان تحت درمان و اینکه آیا هدف از رادیوتراپی درمان سرطان است یا کاهش علائم بستگی دارد.

هنگامی که پرتو درمانی با جراحی ترکیب می شود ، می توان آن را در شرایط زیر انجام داد:

  • قبل از جراحی ، برای کاهش اندازه سرطان ، بنابراین با جراحی می توان آن را از بین برد و احتمال بازگشت آن کمتر است.
  • در حین جراحی ، به طوری که مستقیماً به سرطان می رود بدون اینکه از پوست عبور کند. رادیو تراپی ای که از این طریق استفاده می شود ، رادیوتراپی اینترا اوپریتیو نام دارد. با استفاده از این تکنیک ، پزشکان به راحتی می توانند در برابر اشعه از بافت های طبیعی نزدیک محافظت کنند.
  • پس از جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده.

 

محدودیت های دوز مادام العمر

میزان تابشی که ناحیه ای از بدن شما می تواند در طول زندگی با خیالی راحت دریافت کند محدودیت دارد. بسته به میزان پرتوی که یک منطقه قبلاً تحت درمان قرار گرفته است ، ممکن است برای دومین بار نتواند رادیوتراپی را تحمل کند. اما ، اگر یک ناحیه از بدن قبلاً دوز ایمنی مادام العمر را دریافت کرده باشد ، اگر فاصله بین دو ناحیه به اندازه کافی زیاد باشد ، ممکن است ناحیه دیگری نیز درمان شود.

 

عوارض رادیوتراپی

اشعه نه تنها باعث از بین رفتن یا کندی رشد سلول های سرطانی می شود ، بلکه می تواند سلول های سالم اطراف را نیز تحت تأثیر قرار دهد. آسیب به سلول های سالم می تواند عوارض جانبی در بر داشته باشد.

عوارض رادیوتراپی برای اطرافیان

اشعه ایکس یا ذرات بدون درد و نامرئی هستند. شما بعد از درمان رادیواکتیوه نیستید ، بنابراین قرار گیری تان در کنار دیگران ، از جمله کودکان ، ایمن و بی خطر است.

 

هزینه رادیوتراپی در تهران

رادیوتراپی می تواند گران باشد. در دستگاه رادیوتراپی از ماشین آلات و تکنولوژی پیچیده ای استفاده شده و خدمات بسیاری از ارائه دهندگان خدمات بهداشتی را شامل می شود. هزینه دقیق رادیوتراپی شما به هزینه مراقبت های بهداشتی محل زندگی ، نوع رادیوتراپی و تعداد جلسات رادیوتراپی بستگی دارد.

با شرکت بیمه سلامت خود درمورد اینکه چه خدماتی را پرداخت می کند صحبت کنید. بیشتر برنامه های بیمه هزینه رادیوتراپی را پرداخت می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر ، با دفاتر بیمه مستقر در کلینیک ها یا بیمارستان ها که برای معالجه به آنجا می روید صحبت کنید. اگر به کمک مالی نیاز دارید ، سازمان هایی هستند که ممکن است بتوانند کمک کنند. برای یافتن چنین سازمان هایی ، به پایگاه داده موسسه ملی سرطان ، سازمان هایی که خدمات پشتیبانی ارائه می دهند ، مراجعه کرده و گزینه “کمک مالی” را جستجو کنید.

 

الزامات ویژه رژیم غذایی

قرار گیری در معرض اشعه می تواند منجر به بروز عوارض جانبی شود که بلع را سخت می کند و عوارضی مانند حالت تهوع ، زخم های دهان و مشکلات گلو به نام ازوفاژیت ایجاد می کند. از آنجا که بدن شما در طی رادیو تراپی از انرژی زیادی برای بهبودی استفاده می کند ، مهم است که کالری و پروتئین کافی دریافت کنید تا وزن خود را در طول درمان حفظ کنید.

تغذیه مناسب در طول پرتو درمانی

اگر در خوردن غذا و حفظ وزن خود مشکل دارید ، با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید. همچنین ممکن است برای شما مفید باشد که با یک متخصص تغذیه صحبت کنید.

 

کار در طول رادیوتراپی

برخی از افراد در طول رادیو تراپی قادر به اشتغال به کار تمام وقت هستند. برخی می توانند فقط به صورت نیمه وقت کار کنند و برخی نیز اصلاً کار نمی کنند. میزان توانایی کار شما به حال خودتان بستگی دارد. از پزشک یا پرستار خود در خصوص انتظاراتی که می توان از دوره درمان داشت ، پرس و جو کنید.

هنگام شروع درمان های اشعه احتمالاً شما به اندازه کافی احساس راحتی می کنید تا بتوانید کار کنید. اما با گذشت زمان ، چنانچه خسته تر شدید ، انرژی کمتری داشتید یا احساس ضعف کردید ، تعجب نکنید. پس از پایان درمان ، ممکن است فقط چند هفته طول بکشد تا احساس بهبودی کنید – یا ممکن است ماه ها طول بکشد.

ممکن است در طول رادیوتراپی خود به نقطه ای برسید که قادر به ادامه کار کردن و حضور در محل کار خود را نداشته باشید. با کارفرمای خود در خصوص مرخصی پزشکی مشورت کنید. و بررسی کنید که بیمه درمانی شما هزینه درمان را تا زمانی که در مرخصی پزشکی هستید پرداخت می کند.

 

بهترین متخصص رادیوتراپی انکولوژی در تهران | بهترین رادیوتراپیست تهران

چنانچه در جستجوی بهترین متخصص رادیوتراپی تهران هستید و بارها متخصصین رادیوتراپی تهران و لیست مراکز رادیوتراپی در تهران را بررسی کرده اید ، اما همچنان به نتیجه مساعدی نرسیده اید ، به شما مرکز درمان سرطان به آیند را معرفی می کنیم.

این مرکز پرتودرمانی مجهز به بهترین دستگاه پرتو درمانی تهران است. همچنین این مرکز معتبرترین و با تجربه ترین متخصص رادیوتراپی انکولوژی نیز برخوردار است.

رادیوتراپی انکولوژی چیست

دکتر احسان کرباسی دارای بورد تخصصی رادیوتراپی انکولوژی_پرتودرمانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران راه را برای درمان شما کوتاه می کند.

جهت ارتباط با بهترین مرکز پرتو درمانی تهران لطفا کلیک کنید.

شاد و تندرست باشید.

گروه پژوهش و تحقیقات بهایند

منبع: cancer.gov

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا