ماستکتومی پارشیال
ماستکتومی نام یکی از رایجترین انواع جراحی پستان است. اما نه جراحی سینه ای که برای اهداف زیبایی صورت می گیرد! ماستکتومی روش جراحی برای از بین سرطان سینه، و در زمره جراحی های درمانی پستان است.
گروه پزشکان بهایند، اولین مرکز هوشمند فوق تخصصی پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان (اولین مرکز تخصصی درمان هدفمند و ایمنی درمانی)
ارتباط مستقیم با مرکز:
به طور کلی جراحی در اغلب موارد همچنان بهترین و مطمئن ترین روش برای درمان سرطان سینه به شمار می رود. چراکه می تواند به صورت مستفقیم، و در کوتاه ترین زمان ممکن، تومور سرطانی را از بدن خارج کند و جلوی سرطان را بگیرد. درمان سرطان با جراحی از شانس بالایی برخوردار است، اما اینکه آیا جراحی گزینه مناسبی برای شما باشد یا خیر، به شرایط سرطان بستگی خواهد داشت.
ماستکتومی خود به گونه ها و اشکال مختلفی تقسیم می شود، که در این مقاله قصد داریم به نوع رایج ماستکتومی پارشیال یا جزئی آن بپردازیم. انتخاب جراحی ماستکتومی به عوامل مختلفی از جمله شرایط فیزیکی بیمار، وضعیت عمومی سلامت، وضعیت بیماری سرطان، مرحله یا گرید سرطان، میزان گسترش و شدت سرطان سینه و درمان هایی که فرد قبل از این انجام داده، یا در حال انجامشان است، بستگی دارد.
انتخاب نوع ماستکتومی وابسته به نظر پزشک متخصص درمانگر شما و متخصص جراحی سینه خواهد بود، اما در نهایت تصمیم به انجام ماستکتومی، تصمیمی فردی است که خود بیمار باید با سنجش مزایا و معایبش، آن را اتخاذ کند.
در ادامه بیشتر در مورد ماستکتومی پارشیال، به عنوان رایجترین درمان سرطان سینه صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
ماستکتومی ناقص
ماستکتومی ناقص نام دیگری برای ماستکتومی پارشیال است. در حقیقت این عمل که یکی از مشتقات ماستکتومی به صورت عمومی است، نام ویژه خود را دارد و به آن لامپکتومی می گویند.
ماستکتومی عملی است که اغلب افراد آن را با نام عمل تخلیه سینه می شناسند. اما ماستکتومی پارشیال یا لامپکتومی با ماستکتومی عادی تفاوت دارد. در حین انجام لامپکتومی تمام سینه تخلیه نمی شود. بلکه بخشی از سینه که توده یا توده های سرطانی در آن قرار دارند حدف خواهد شد. به این ترتیب فرد می تواند تا درصد بالایی حجم سینه های خود را حفظ کند.
مناسب ترین زمان برای انجام لامپکتومی، وقتی است که تومورهای سرطانی محدود هستند و در کل سینه پخش نشده اند. در این شرایط جراح می تواند تنها با برش حداکثر یک چهارم از سینه، تمام تومورهای سرطانی را از بدن بیرون بکشد و سرطان را درمان کند. بدون اینکه بخواهد کل حجم سینه را تخلیه کند. به صورت کلی تمام جراحان پستان انجام لامپکتومی را به ماستکتومی کامل ترجیح می دهند. چراکه ماستکتومی به واسطه تخلیه کامل سینه، برای هیچ بیماری خوشایند نیست و دردسرهای خاص خودش را دارد. در این بین لامپکتومی یا ماستکتومی پارشیال عملی کمتر تهاجمی است و آسیب های کمتری به بافت سینه می زند.
از این رو است که لامپکتومی رواج بیشتری از ماستکتومی دارد. هرچند اگر سرطان به مراحل بالاتر و پیشرفته تر رسیده باشد، دیگر لامپکتومی پاسخگو نخواهد بود، و در روش های جراحی، بیمارر چاره ای به جز انجام ماستکتومی کامل نخواهد داشت.
بازسازی سینه بعد از ماستکتومی پارشیال
بسیاری از افراد نگران حجم از دست رفته سینه خود بعد از لامپکتومی هستند. در وهله اول بهتر است بدانید که جراح تمام تلاشش را می کند تا برش های جراحی را در نواحی صورت دهد که دید زیادی ندارند. علاوه بر آن زخم های جراحی در اغلب موارد تا درصد زیادی بهبود پیدا می کنند و جای آنها آنقدر باقی نمی ماند.
در وهله دوم نیز باید بدانید که می توانید با عمل بازسازی سینه حجم از دست رفته سینه را کاملا جبران کنید. عمل بازسازی سینه، نوعی جراحی است که با استفاده از ایمپلنت یا پروتزهای مخصوص سینه که از اغلب از جنس سیلیکونی هستند و بافتشان به بافت طبیعی سینه بسیار نزدیک است، می تواند حجم کاهش یافته سینه را جبران نماید. اگر به یک جراح فوق تخصص سرطان سینه مراجعه کنید، می تواند عمل بازسازی را حتی همزمان با ماستکتومی پارشیال صورت دهد تا بعد از عمل متوجه تغییر حجم سینه ها نشوید.
علاوه بر استفاده از مصنوعاتی مانند ایمپلنت، می توان از عمل تزریق چربی به سینه هم استفاده کرد. به این صورت که مدتی بعد از عمل، پزشک چربی برخی از نواحی دیگر بدن را تخلیه کرده و به سینه ها تزریق می کند تا حجم بیشتری پیدا کنند. هرچند به صورت کلی پایداری چربی هرگز به اندازه ایمپلنت نیست و شکل پذیری کمتری دارد.
ماستکتومی رادیکال
زمانی که سرطان پیشرفت زیادی کرده باشد و تومورها و سلول های سرطانی درکل سینه پخش شده باشند، دیگر لامپکتومی پاسخگوی درمان بیمار نخواهد بود. در این شرایط تنها باید کل سینه سرطانی شده را حذف کرد تا بتوان جلوی پیشرفت سرطان را گرفت. در اغلب موارد ماستکتومی کامل تنها روی یکی از سینه ها انجام می شود، اما در صورت نیاز باید هر دو سینه را تخلیه کرد.
در ماستکتومی رادیکل کل سینه برداشته می شود. از جمله نوک سینه ها، ناحیه رنگی اطراف آنها، پوست بیرونی، غده های لنفاوی زیر بغل و حتی عضلات روی قفسه سینه. ماستکتومی رادیکال شدیدترین نوع از جراحی سرطان سینه به شمار می شود. تا سال های متمادی ماستکتومی رادیکل، روش استاندارد درمان سرطان سینه بود. اما امروزه به ندرت صورت می پذیرد. و تنها در زمانی انجام می شود که سلول های سرطانی به عضلات قفسه سینه هم سرایت کرده باشند.
عوارض ماستکتومی
تمام عمل های جراحی خطرات و عوارض خود را دارند. برخی از پیامدهای احتمالی ماستکتومی عبارتند از:
- ورم موقتی سینه
- زخم شدن سینه
- سفت شدن جای زخم برش ها و ماندن جای آنها روی پوست سینه
- عفونت یا خونریزی زخم های عمل
- ورم بازو، در صورت برداشتن غده های لنفاوی زیربغل
- محدودیت حرکت دست
- احساس درد در سینه تخلیه شده
معمولا بعد از ماستکتومی مقداری مایع بی رنگ در ناحیه سینه جمع می شود. چنانچه وجود این مایع باعث اذیت شما شد، بهتر است برای دریافت راه حل به جراح متخصص خود مراجعه کنید. تجمع این مایع را می توان با فشار حل کرد. از طرف دیگر می توان با سوزن تخلیه نیز آن را برطرف نمود.
بعد از ماستکتومی به احتمال زیادی جای زخم در ناحیه درمان شده باقی می ماند.
از طرف دیگر افسردگی و حس از دست دادن هویت جنسی نیز در بیمارانی که ماستکتومی انجام داده اند رایج است. انجام جراحی بازسازی سینه و جبران حجم از دست رفته سینه می تواند در حل این احساسات کمک زیادی بکند.
بهترین جراح سرطان سینه
جراحی سرطان سینه رشته ای است که از جمله رشته های نوین به شمار می رود. به همین خاطر متخصصان این حوزه شمار زیادی ندارند. از این رو در بسیاری از موارد، این جراحان عمومی هستند که جراحی سرطان سینه را صورت می دهند. یعنی جراحانی که گرچه در انجام جراحی به صورت عمومی مهارت دارند، اما تخصصشان در حوزه جراحی سینه نیست.
خوشبختانه مدتی است که چند پزشک فوق تخصص جراحی سینه در کشور مشغول به کار شده اند. این جراحان که همگی در خارج از کشور تحصیلات تکمیلی خود را گذرانده اند، بهترین گزینه برای انجام انواع جراحی سینه هستند. چراکه به صورت تخصصی روی این اندام خاص کار می کنند و شناختی کافی از همه جوانب آن دارند. همچنین تنها گروهی از پزشکان هستند که می توانند جراحی های زیبایی و بازسازی سینه را، به بهترین شکل همزمان با جراحی های درمانی انجام دهند.
گروه پزشکان بهآیند مفتخر است که از حضور یکی از بهترین جراحان فوق تخصص سرطان سینه در کشور، یعنی دکتر امیرپاشا ابراهیمی در کادر درمانی خود بهره ببرد.
سلام وقتتون بخیر،،جواب نمونه برداری خواهرمو بفرستم ،نظرتون رومیفرمایید؟
بله لطفا به واتسپ مجموعه ارسال کنید.