لوسمی یک بیماری واحد نیست بلکه شامل موارد زیر است:
لوسمی حاد میلوئیدی (AML)
لوسمی میلوئیدی مزمن (CML)
لوسمی حاد لنفوسیتی (ALL)
لوسمی لنفوسیتی مزمن (CLL)
اشکال دیگر
از آنجا که این یک سرطان مرتبط با خون است ، علائم معمولاً مانند سایر علائم سرطان در یک منطقه قرار ندارند. علاوه بر این ، علائم سرطان خون اغلب با بسیاری از شرایط دیگر همپوشانی دارند و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
خستگی
احساس ضعف
کبودی آسان
درد استخوان و مفصل
عفونت های مکرر
علل سرطان خون بسته به نوع آن متفاوت است ، اما از قرار گرفتن در معرض محیط تا یک زمینه مستعد ژنتیکی ، مانند سندرم داون ، می تواند متفاوت باشد.
در سال های اخیر درمان ها برای چند نوع سرطان خون به طرز چشمگیری ارتقا یافته است. نوع شایع آن در کودکان ، قبلاً به سرعت کشنده بود. اما اکنون ، به لطف پیشرفت در درمان ها ، تقریباً 80 درصد کودکان به بقای طولانی مدت عاری از بیماری می رسند.
درمان لوسمی میلوئیدی مزمن بسیار بهبود یافته است. تا سال 2001 ، لوسمی میلوئیدی مزمن در ابعاد جهانی سرطانی با رشد آهسته (در ابتدا) اما تقریباً کشنده در نظر گرفته می شد.
از آن زمان به بعد ، داروهای Gleevec (imatinib) و نسل دوم داروها منجر به کنترل طولانی مدت بیماری برای بسیاری از افراد شده است که پاسخ مولکولی زودرس و پایدار به Gleevec را نشان می دادند.
پاسخ عالی به Gleevec در لوسمی میلوئیدی مزمن اثبات این اصل است که در برخی از بدخیمی ها ، می توان پاسخ های طولانی مدت را بدون ریشه کن کردن بیماری به دست آورد.
علی رغم عدم توانایی در “درمان” برخی از سرطان ها ، امید می رود که بسیاری از سرطان ها در نهایت بتوانند به عنوان یک بیماری مزمن مانند ما دیابت را مدیریت کنیم.
سرطان مری سرطان در مردان
سرطان مری هفتمین سرطان کشنده در مردان محسوب می شود.
دو نوع اصلی سرطان مری وجود دارد:
آدنوکارسینوما
سرطان سلول سنگفرشی
این دو نوع با توجه به انواع سلول هایی که سرطان در آنها شروع به شکل گیری می کند ، متفاوت هستند. در حالی که در گذشته سرطان سلول سنگفرشی شایع ترین بود ، اما در حال حاضر آدنوکارسینوم شایع ترین شکل این بیماری است.
علائم سرطان مری می تواند شامل موارد زیر باشد:
مشکل در بلعیدن
بلع دردناک
احساس گیر افتادن چیزی در گلو
علائم مبهم مانند گرفتگی صدا ، کاهش وزن غیر قابل توضیح یا سرفه مداوم
از آنجا که این علائم با بسیاری از موارد دیگر مشترک هستند ، سرطان مری اغلب در مراحل بعدی بیماری تشخیص داده می شود.
عوامل خطر بسته به نوع سرطان مری متفاوت است.
سرطان سلول سنگفرشی مری با سیگار کشیدن و نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی ارتباط تنگاتنگی دارد.
از جمله عوامل خطر آدنوکارسینومای مری می توان به بیماری رفلاکس معده و مری (GERD) و مری بارت اشاره کرد که یک بیماری التهابی مری مربوط به رفلاکس معده و مری است.
یک آزمایش غربالگری عمومی برای سرطان مری وجود ندارد ، اما چند مرحله غربالگری برای افراد در معرض خطر وجود دارد.
سابقه رفلاکس معده و مری ، به ویژه همراه با سایر علائم ، خطر ابتلا به مری بارت را افزایش می دهد. داشتن سابقه مری بارت ، به نوبه خود خطر ابتلا به سرطان مری را بین 30 تا 60 درصد افزایش می دهد.
اولین قدم برای تشخیص ، ارزیابی فرد مبتلا به ریفلاکس مزمن است.
اگرچه سازمان های پزشکی و مراکز درمان سرطان در معیارهای غربالگری مری بارت و سرطان مری تا حدودی متفاوت عمل می کنند ، اما بهترین کالج پزشکان آمریکایی انجام آندوسکوپی غربالگری را برای افراد زیر توصیه می کند:
افراد مبتلا به رفلاکس معده و مری و “علائم هشدار” (مشکل در بلع ، خونریزی ، کم خونی ، کاهش وزن ، استفراغ مکرر)
افرادی دارای علائم رفلاکس معده و مری که علیرغم چهار تا هشت هفته درمان با مهار کننده پمپ پروتون همچنان ادامه دارند
مردان بالای 50 سال مبتلا به ریفلاکس مزمن به مدت حداقل پنج سال و سایر عوامل خطر (چاقی ، علائم ریفلاکس شبانه ، استفاده از دخانیات ، فتق هیاتال ، اضافه وزن شکم)
توجه به این نکته مهم است که موقعیت های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است غربالگری یا غربالگری در سنین پایین را تضمین کند.
مرحله دوم ، نظارت بر افرادی است که نسبت به ابتلا به مری بارت یا سایر یافته های نگران کننده تشخیص داده شده اند.
مدت زمان بین غربالگری ها در بین موسسات مختلف به طور قابل توجهی متفاوت است و همچنین به شدت یافته ها در آندوسکوپی اصلی بستگی دارد.
میزان بقای کلی پنج ساله سرطان مری 18 درصد است و به طور قابل توجهی با مرحله تشخیص متفاوت است. میزان بقای پنج ساله در افرادی که بیماری را به صورت محلی تشخیص داده اند 40٪ است. برای کسانی که شیوع بیماری از راه دور است به 4٪ کاهش می یابد.
سرطان مثانه سرطان در مردان
سرطان مثانه هشتمین علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در ایالات متحده و چهارمین و شایع ترین سرطان در مردان تشخیص داده شده است.
انواع مختلفی از سرطان مثانه وجود دارد که شایع ترین آنها سرطان سلول انتقالی است.
تقریباً در 50٪ مردان ، سرطان مثانه در مرحله ای تشخیص داده می شود که غیر تهاجمی در نظر گرفته شود و فقط لایه داخلی سلول های مثانه را درگیر کند.
35٪ دیگر از مردان هنگامی تشخیص داده می شوند که بیماری در بافت مثانه بیشتر شده و فقط در 15٪ از موارد سرطان در زمان تشخیص به اندام های دوردست گسترش می یابد.
به همین دلیل و از آنجا که هیچ ابزار غربالگری عمومی ای در دسترس نیست ، توجه به علائم احتمالی سرطان مثانه مهم است. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
هماچوری (وجود خون در ادرار)
ادرار دردناک
تکرر ادرار
عوامل خطر سرطان مثانه عبارتند از:
مواجهه شغلی با مواد شیمیایی (به ویژه در صنایع رنگ سازی)
سیگار کشیدن
مصرف برخی از داروها و مکمل های گیاهی
سابقه خانوادگی این بیماری
توجه داشته باشید که علاوه بر سرطان ریه ، سرطان های مختلفی نیز در رابطه با استعمال دخانیات وجود دارد و علت آن سیگار کشیدن در 50٪ مردان مبتلا به سرطان مثانه است.
لنفوم غیر هوچکین سرطان در مردان
لنفوم غیر هوچکین (NHL) ، سرطانی که در لنفوسیت ها (نوعی گلبول سفید خون) شروع می شود و نهمین سرطان کشنده در مردان به شمار می رود.
بیش از 30 نوع لنفوم غیر هوچکین وجود دارد که بسته به نوع لنفوسیت های تحت تأثیر به دو گروه عمده تقسیم می شوند: سلول های B و T. رفتار این تومورها بسیار متفاوت است ، برخی از لنفوم ها بسیار کند رشد می کنند ، در حالی که برخی دیگر بسیار تهاجمی هستند.
علائم بسته به محل بروز غدد لنفاوی مبتلا متفاوت است:
در قفسه سینه: تنگی نفس و فشار قفسه سینه
در شکم: احساس سیری بعد از صرف یک وعده غذایی بسیار کم
در گردن: غدد لنفاوی به طور قابل مشاهده ای بزرگ شده است
علائم غیر اختصاصی نیز بسیار شایع هستند و می توانند شامل موارد زیر باشند:
تعریق شبانه
خستگی مفرط
کاهش وزن بدون دلیل
عوامل خطر این نوع سرطان بسیار متنوع تر و متفاوت تر از برخی دیگر از سرطان ها است. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
عفونت های طولانی مدت مانند مونونوکلئوز عفونی یا هلیکوباکتر پیلوری
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و سموم دفع آفات خانگی
تشعشع
از آنجا که انواع و زیر انواع لنفوم غیر هوچکین بسیار زیاد است ، صحبت در مورد پیش آگهی آن دشوار است. با این حال ، میزان بقای کلی پنج ساله در افراد مبتلا به لنفوم غیر هوچکین تقریباً 69٪ است.
سرطان کلیه سرطان در مردان
سرطان کلیه دهمین علت شایع در مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان به شمار می رود.
شایع ترین نوع سرطان کلیه ، تقریباً 90 درصد از این سرطان ها را تشکیل می دهد که کارسینوم سلول کلیوی نام دارد. انواع دیگر شامل کارسینوم سلول انتقالی ، تومور ویلمز و سارکوم کلیه است.
علائم سرطان کلیه می تواند شامل موارد زیر باشد:
وجود خون در ادرار
احساس درد یا یک توده در یک طرف شکم
علائم غیر اختصاصی مانند خستگی مفرط ، تب یا کاهش وزن
سیگار کشیدن و اضافه وزن بدن هر دو با سرطان کلیه در ارتباط هستند ، اما وراثت در برخی از افراد نیز نقش به سزایی دارد.
بیماری ژنتیکی Von Hippel-Lindau خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش می دهد و سابقه خانوادگی به ویژه سابقه سرطان کلیه خطر ابتلا در یکی از فرزندان را افزایش می دهد.
برخی از مواجهه های شیمیایی و همچنین برخی داروهای ضد درد و مسکن نیز این خطر را افزایش می دهند ، که جای تعجب نیست زیرا کلیه ها در حکم فیلتر خون ما عمل می کنند.
داشتن سابقه فشار خون بالا خطر سرطان کلیه را افزایش می دهد ، اگرچه مشخص نیست که این به دلیل داشتن فشار خون بالا یا داروهای مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا باشد.
به نظر می رسد میزان بروز سرطان کلیه در حال افزایش است ، اگرچه محققان اطمینان ندارند که آیا تعداد افراد مبتلا به سرطان کلیه بسیار بیشتر شده است یا اینکه دسترسی به مطالعات تصویربرداری بهبود یافته ، تشخیص سرطان را آسان می کند.
سخن پایانی
چنانچه به مشاوره نیاز دارید به این صفحه مراجعه فرمایید یا اگر به دنبال یک تیم متخصص با تجربه و کار آزموده در درمان سرطان در ایران هستید، فهرست متخصصان ما را در این زمینه بررسی کنید. این متخصصان کارآزموده روش های جدید درمان سرطان پانکراس را به بهترین شکلی که مناسب شماست به شما ارائه می دهند.