آیا سرطان معده کشنده است ؟ از کجا بفهمیم سرطان معده داریم ؟

سرطان معده چیست

سرطان معده
آناتومی معده

سرطان معده (Stomach cancer) معمولاً در سلول های تولید کننده مخاط که معده را پوشش می دهند، تشکیل می شود. به این نوع سرطان آدنوکارسینوما گفته می شود.

گروه پزشکان بهایند، اولین مرکز هوشمند فوق تخصصی پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان (اولین مرکز تخصصی درمان هدفمند و ایمنی درمانی)
ارتباط مستقیم با مرکز:

واتساپ(09023009259)

طی چند دهه گذشته ، در سرتاسر جهان نرخ سرطان در بخش اصلی معده رو به کاهش است. اما در همین مدت ، سرطان در ناحیه ای که قسمت بالای معده (کاردیا یا دهانه معده) با انتهای تحتانی لوله بلع (مری) به یکدیگر متصل می شوند، بسیار شایع شده است. به این ناحیه معده، محل اتصال مری به معده یا گاستروازوفاژیال (gastroesophageal junction) گفته می شود.

 

علائم سرطان معده | علایم سرطان معده

علائم زخم معده
سرطان معده علائم – عکس سرطان معده

علائم سرطان معده در جوانان ، سالمندان ، زنان و مردان و همچنین علائم عود سرطان معده ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خستگی
  • احساس نفخ بعد از خوردن غذا
  • احساس پری بعد از خوردن مقادیر کمی از غذا
  • سوزش شدید و مداوم سر دل
  • سوء هاضمه شدید که همیشه وجود دارد
  • حالت تهوع بی دلیل و مداوم
  • معده درد
  • استفراغ مداوم
  • کاهش وزن ناخواسته

با علائم سرطان روده آشنا شوید!

درد سرطان معده چگونه است

این درد، ناراحتی مبهمی در شکم، معمولا بالای ناف ایجاد می کند. همچنین به دنبال آن احساس سیری درست بعد از خوردن یک وعده غذایی کوچک بروز می کند. سوزش سر دل یا سوء هاضمه نیز ممکن است رخ دهد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم و نشانه هایی دارید که برای تان نگران کننده هستند ، با پزشک خود ملاقات کنید. پزشک شما به احتمال زیاد ابتدا علل شایع این علائم و نشانه ها را بررسی خواهد کرد.

 

علل سرطان معده در نوجوانان، جوانان، یا سالمندان

سرطان معده
سرطان گاستروازوفاژیال

به طور کلی ، سرطان هنگامی شکل می گیرد که یک خطا (جهش) در DNA سلول رخ می دهد. این جهش منجر به رشد و تقسیم سلول با سرعت سریع و ادامه حیات در شرایطی می شود که یک سلول عادی و سالم بمیرد. سلول های سرطانی تجمع یافته، توموری را تشکیل می دهند که می توانند به ساختارهای مجاور حمله کنند. سلول های سرطانی نیز می توانند از تومور جدا شوند و در سراسر بدن گسترش یابد.

سرطان گاستروازوفاژیال با ابتلا به بیماری ریفلاکس معده (GERD) ، چاقی و سیگار کشیدن مرتبط است. بیماری ریفلاکس معده وضعیتی است که در اثر برگشت مکرر مایع اسید معده به مری ایجاد می شود.

بین رژیم غذایی سرشار از غذاهای دودی و شور و سرطان معده که در قسمت اصلی معده ایجاد می شود ، ارتباط مستقیمی وجود دارد. از آنجا که استفاده از یخچال برای حفظ و نگهداری مواد غذایی در سراسر جهان متداول شده است ، نرخ سرطان معده کاهش چشمگیری یافته است.

 

عوامل خطر سرطان روده

سرطان معده
محل اتصال مری به معده

مهم ترین عوامل خطر ابتلا به سرطان گاستروازوفاژیال ، سابقه بیماری ریفلاکس معده و چاقی است.

عواملی که خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهند عبارتند از:

  • رژیم غذایی مملو از غذاهای شور و دودی
  • رژیم غذایی کم میوه و کم سبزیجات
  • سابقه خانوادگی سرطان معده
  • ابتلا به عفونت هیلکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) یا اچ پیلوری
  • التهاب معده طولانی مدت
  • کم خونی مزمن
  • سیگار کشیدن
  • پولیپ معده

گوشت اضافه در معده نشانه چیست ؟ پولیپ معده

یبوست و سرطان معده اغلب ارتباطی با یکدیگر ندارند. درد معده و پشت نیز ارتباطی با این سرطان ندارد. در برخی مورد دیده شده سرطان معده و کم خونی با یکدیگر در ارتباط هستند.

 

پیشگیری از سرطان روده

هنوز مشخص نیست که چه عواملی منجر به ابتلا به این سرطان می شود ، بنابراین هیچ راهی برای جلوگیری و پیشگیری از آن وجود ندارد. اما شما می توانید با ایجاد تغییرات کوچکی در زندگی روزمره خود ، در جهت کاهش خطر ابتلا به سرطان گاستروازوفاژیال قدم بردارید.

سعی کنید:

  • ورزش کنید. ورزش منظم با کاهش خطر ابتلا به سرطان معده همراه است. سعی کنید بیشتر روزهای هفته را به انجام فعالیت بدنی بپردازید.
  • میوه و سبزیجات بیشتری میل کنید. سعی کنید هر روز میوه و سبزیجات بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید. طیف گسترده ای از میوه ها و سبزیجات رنگارنگ را انتخاب کنید.
  • مقدار غذاهای شور و دودی را که میل می کنید، کاهش دهید. با محدود کردن این غذاها از معده خود محافظت کنید.
  • سیگار نکشید. اگر سیگار می کشید ، آن را ترک کنید. اگر سیگار نمی کشید ، هیچ وقت دیگر هم مصرف آن را آغاز نکنید. سیگار کشیدن، خطر ابتلا به سرطان معده و همچنین بسیاری از انواع دیگر سرطان را افزایش می دهد. ترک سیگار بسیار دشوار است ، بنابراین چنانچه در صدد ترک سیگار هستید، از پزشک خود کمک بگیرید.
  • از پزشک خود در مورد خطر ابتلا به سرطان معده سؤال کنید. در صورت افزایش خطر ابتلا به سرطان گاستروازوفاژیال یا سرطان معده ، با پزشک خود مشورت کنید. هر دوی شما در کنار یکدیگر می توانید با انجام آندوسکوپی دوره ای، به دنبال یافتن علائم سرطان معده باشید.

12+1 ماده غذایی کاهش دهنده خطر ابتلا به انواع سرطان

سرطان معده را چگونه تشخیص دهیم

سرطان معده را چگونه تشخیص دهیم
عکس معده سالم در اندوسکوپی

آزمایشات و رویکرد های مورد استفاده برای تشخیص سرطان گاستروازوفاژیال و سرطان معده شامل موارد زیر است:

  • استفاده از یک دوربین کوچک برای دیدن داخل معده (آندوسکوپی فوقانی). یک لوله نازک متصل به یک دوربین ریز به سمت پایین گلو و داخل معده شما انتقال داده می شود. پزشک شما از این طریق می تواند به دنبال علائم سرطان باشد. در صورت یافتن مناطق مشکوک ، می توان یک تکه از بافت را برای تجزیه و تحلیل (بیوپسی) جمع آوری کرد.
  • تست های تصویربرداری. آزمایشات تصویربرداری که برای کشف سرطان معده مورد استفاده قرار می گیرند شامل اسکن توموگرافی کامپیوتری یا سی تی اسکن (CT) و نوع خاصی از تست اشعه X است که گاهی اوقات به آن بلع باریم گفته می شود.

به یاد داشته باشید جواب اندوسکوپی سرطان معده باید توسط یک متخصص تشریح شود.

مرحله بندی سرطان معده

مرحله بندی سرطان معده به پزشک کمک می کند تا تصمیم بگیرد که کدام روش درمانی برای شما مناسب تر است. آزمایشات و روش های مورد استفاده برای تعیین مرحله سرطان معده عبارتند از:

  • تست های تصویربرداری. آزمایشات ممکن است شامل سی تی اسکن و توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) باشد.
  • جراحی اکتشافی. پزشک شما ممکن است به دنبال جستجو و کشف علائمی که نشان می دهد سرطان فرا تر از مری یا معده تان پیش رفته و به قفسه سینه یا شکم نیز سرایت کرده است، عمل جراحی را توصیه کند. جراحی اکتشافی معمولاً به روش لاپاروسکوپی انجام می شود. این بدان معنی است که جراح چندین برش کوچک در شکم شما ایجاد می کند و یک دوربین مخصوص را که تصاویر را به مانیتور اتاق عمل منتقل می کند، به داخل هدایت می کند.

بسته به وضعیت تان ممکن است از سایر تست های مرحله بندی نیز استفاده شود.

مراحل سرطان معده

مراحل آدنوکارسینوما معده شامل موارد زیر است:

  • مرحله اول (سرطان معده خوش خیم). در این مرحله ، تومور محدود به لایه فوقانی بافت است که قسمت داخلی مری یا معده را پوشش می دهد. سلول های سرطانی همچنین ممکن است به تعداد محدودی از غدد لنفاوی مجاور نیز سرایت باشد.
  • مرحله دوم. سرطان در این مرحله عمیق تر گسترش یافته است و در لایه ی عضلانی عمیق تر مری یا دیواره معده رشد کرده است. سرطان ممکن است در بخش عمده ای از غدد لنفاوی نیز گسترش یافته باشد.
  • مرحله سوم (سرطان معده پیشرفته). در این مرحله ، سرطان ممکن است در تمام لایه های مری یا معده رشد کرده و به ساختارهای مجاور گسترش یابد. یا ممکن است این یک سرطان کوچک تر باشد که با شدت بیشتر در غدد لنفاوی گسترش یافته است.
  • مرحله چهارم (سرطان معده بدخیم). این مرحله نشان می دهد که سرطان در نواحی دوردست بدن گسترش یافته است.

 

درمان سرطان معده

گزینه های درمانی شما برای سرطان گاستروازوفاژیال به مرحله سرطان ، سلامت کلی تان و ترجیحات شما بستگی دارد.

انواع روش های درمان سرطان معده در مجموعه به آیند

عمل جراحی

هنوز چیزی تحت عنوان معجزه در درمان سرطان معده ارائه نشده است. با این حال، سرطان گاستروازوفاژیالی که هنوز گسترش نیافته است نیاز به جراحی دارد تا قسمتی از مری یا معده را که تومور در آن قرار دارد برداشته شود. هدف از عمل جراحی ، حذف کل سرطان و در صورت امکان حاشیه بافت سالم است. غدد لنفاوی مجاور نیز به طور معمول برداشته می شوند.

هدف از عمل جراحی سرطان معده نیز حذف کل سرطان و در صورت امکان حاشیه بافت سالم است. گزینه های جراحی این سرطان عبارتند از:

  • برداشتن تومورها در مراحل اولیه از روی معده. سرطان های بسیار کوچکی که محدود به پوشش داخلی معده هستند ممکن است با استفاده از آندوسکوپی در روشی موسوم به “برداشتن مخاط آندوسکوپی” از بین بروند. آندوسکوپ یک لامپ روشن با دوربینی است که از گلوی شما به معده تان عبور داده می شود. پزشک از ابزار های ویژه ای برای از بین بردن سرطان و حاشیه بافت سالم در لایه های معده استفاده می کند.
  • برداشتن بخشی از معده (گاسترکتومی جزئی). در طی گاسترکتومی ساب توتال یا جزئی ، جراح تنها بخشی از معده را که در اثر سرطان تحت تأثیر قرار گرفته است ، بر می دارد.
  • برداشتن کل معده (گاسترکتومی کامل). گاسترکتومی کامل شامل حذف کل معده و برخی از بافت های اطراف آن است. سپس مری مستقیماً به روده کوچک متصل می شود تا غذا بتواند از طریق دستگاه گوارش تان حرکت کند.
  • برداشتن غدد لنفاوی برای کشف سرطان. جراح غده های لنفاوی در شکم شما را معاینه و حذف می کند تا بتواند به دنبال سلول های سرطانی بگردد.
  • جراحی برای تسکین علائم و نشانه ها. برداشتن بخشی از معده ممکن است علائم و نشانه های تومور رو به رشد را در افراد مبتلا به سرطان پیشرفته معده کاهش دهد. در این حالت ، جراحی نمی تواند سرطان معده پیشرفته را درمان کند ، اما می تواند شرایط شما را بهتر کند.

جراحی، خطر خونریزی و عفونت را به همراه دارد. اگر تمام یا بخشی از معده شما برداشته شود ، ممکن است به دنبال آن، مشکلات گوارشی را تجربه کنید.

پرتو درمانی

در پرتو درمانی از پرتو های پر انرژی مانند اشعه ایکس و پروتون برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. پرتو های انرژی از دستگاهی متساطع می شود که در حالی که روی یک میز قرار می گیرید ، به دور شما حرکت می کند.

بهترین متخصص پرتودرمانی در تهران

در سرطان گاستروازوفاژیال و همچنین در سرطان معده ، می توان از پرتو درمانی قبل از جراحی (پرتو درمانی القايی) استفاده کرد تا یک تومور کوچک شود و راحت تر از بین برود. پرتو درمانی همچنین می تواند بعد از عمل جراحی (پرتو درمانی کمکی) برای از بین بردن هر سلول سرطانی که ممکن است در ناحیه اطراف مری یا معده تان باقی مانده باشد ، استفاده شود.

در سرطان گاستروازوفاژیال ، پرتو درمانی و شیمی درمانی معمولا به طور همزمان (شیمی-پرتو درمانی) ، قبل از عمل جراحی انجام می شود.

پرتو درمانی بر روی معده می تواند منجر به اسهال ، سوء هاضمه ، تهوع و استفراغ شود. پرتو درمانی بر روی مری می تواند منجر به درد حین بلع و مشکل در بلع شود. برای جلوگیری از این عوارض جانبی ، ممکن است به شما توصیه شود تا زمانی که مری تان بهبود یابد از طریق ایجاد برش کوچکی، لوله تغذیه ای را در شکم خود قرار دهید.

پرتو درمانی برای سرطان معده چگونه انجام می شود؟

در مواردی که سرطان پیشرفته شده است، ممکن است از پرتو درمانی برای تسکین عوارض جانبی ناشی از تومور بزرگ استفاده شود.

شیمی درمانی

در شیمی درمانی از داروهایی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. داروهای شیمی درمانی در سراسر بدن شما حرکت کرده و سلول های سرطانی را که ممکن است در خارج از معده نیز گسترش یافته باشند ، از بین می برد.

شیمی درمانی قبل از عمل (شیمی درمانی القایی) می تواند برای کوچک کردن تومور انجام شود تا راحت تر از بین برود. شیمی درمانی پس از عمل جراحی (شیمی درمانی کمکی) نیز برای از بین بردن هر سلول سرطانی که ممکن است در بدن باقی مانده باشد ، استفاده می شود. شیمی درمانی اغلب با پرتو درمانی ترکیب می شود. شیمی درمانی ممکن است در افرادی که مبتلا به سرطان معده پیشرفته هستند ، برای تسکین علائم و نشانه ها به تنهایی به کار برده شود.

عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به این دارد که از کدام داروها استفاده می شود.

داروهای هدفمند

در درمان هدفمند از داروهایی استفاده می شود که به ناهنجاری های خاصی در سلول های سرطانی حمله می کنند و یا سیستم ایمنی بدن تان را در جهت از بین بردن سلول های سرطانی هدایت می کنند (ایمونوتراپی). داروهای هدفمند مورد استفاده در معالجه این سرطان عبارتند از:

  • Trastuzumab (Herceptin) برای سلول های سرطانی معده که HER2 زیادی تولید می کند
  • Ramucirumab (Cyramza) برای سرطان پیشرفته معده که به سایر درمان ها پاسخ نداده است
  • Imatinib (Gleevec) برای یک نوع نادر از سرطان معده به نام تومور استرومال دستگاه گوارش
  • Sunitinib (Sutent) برای تومورهای استرومال دستگاه گوارش
  • رگورافنیب (Stivarga) برای تومورهای استرومال دستگاه گوارش

چندین داروی هدفمند برای معالجه سرطان گاستروازوفاژیال مورد مطالعه قرار گرفته اند ، اما تنها دو مورد از این داروها – ramucirumab و trastuzumab – برای این مورد تأیید شده اند.

داروهای هدفمند اغلب همراه با داروهای استاندارد شیمی درمانی استفاده می شوند. آزمایشات سلول های سرطانی شما می تواند به پزشک تان نشان دهد که آیا این درمان ها به احتمال زیاد برای شما مفید است یا خیر.

درمان های حمایتی (مراقبت تسکینی)

مراقبت تسکین دهنده، مراقبت های پزشکی تخصصی است که بر روی رهایی از درد و سایر علائم جدی بیماری تمرکز دارد. در مراقبت تسکینی ، تیمی از پزشکان ، پرستاران و سایر متخصصان آموزش دیده ارائه می شود که با شما ، خانواده و سایر پزشکان تان در تعامل و همکاری هستند تا حمایت و پشتیبانی بیشتری را ارائه دهند. در صورت انجام درمان های تهاجمی ، مانند جراحی ، شیمی درمانی یا پرتو درمانی ، از مراقبت تسکینی استفاده می شود.

هنگامی که از مراقبت تسکینی در کنار سایر درمان های استاندارد استفاده می شود ، ممکن است مبتلایان به سرطان احساس بهتر و زندگی طولانی تری داشته باشند.

هدف تیم های مراقبت تسکینی این است که کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان و خانواده های شان را بهبود بخشد. این نوع مراقبت در کنار درمان های دیگر یا سایر مواردی که ممکن است دریافت کنید، ارائه می شود.

درمان های احتمالی بعدی

محققان در سرتاسر جهان در حال مطالعه چندین داروی جدید هستند که از قدرت سیستم ایمنی بدن برای ریشه کن کردن سرطان استفاده می کنند (رویکردی به نام ایمونوتراپی). این داروها به روش های پیچیده ای عمل می کنند تا سیستم ایمنی بدن در پاسخ به سلول های سرطانی به گونه ای وارد عمل شود که گویی آن ها مانند باکتری ها مهاجمین خارجی هستند.

 

مقابله و پشتیبانی | عاقبت سرطان معده

تشخیص سرطان می تواند از نظر احساسی چالش برانگیز باشد. با گذشت زمان ، افراد مبتلا یاد می گیرند که با روش های منحصر به فردی با مشکل خود کنار بیایند. اما تا زمانی که متوجه نشده اید چه کاری برای شما مفید است ، اقدامات زیر را به کار گیرید:

  • به اندازه کافی در مورد سرطان خود اطلاعات کسب کنید تا در تصمیم گیری های درمانی بهتر عمل کنید. از پزشک خود بخواهید نوع و مرحله سرطان شما و همچنین روش های درمانی و عوارض جانبی آنها را برای شما شرح دهد. هرچه بیشتر بدانید ، هنگام تصمیم گیری در مورد مراقبت از خود اطمینان بیشتری خواهید داشت. در کتابخانه محلی خود و یا در وب سایت های معتبر به دنبال اطلاعات باشید.
  • با سایر نجات یافتگان سرطان ارتباط برقرار کنید. در مورد گروه های پشتیبانی در شهر یا منطقه خود از پزشک تان سوال کنید. یا به صورت آنلاین با نجات یافتگان از سرطان ارتباط برقرار کنید ، یا با یک سازمان سرطان مانند انجمن سرطان تماس بگیرید.
  • فعال باشید. تشخیص سرطان به معنای این نیست که مجبور هستید کارهایی که از انجام آن لذت می برید یا به طور عادی انجام می دهید را متوقف کنید. در بیشتر مواقع ، اگر احساس خوبی برای انجام کاری دارید ، پیش بروید و این کار را انجام دهید.

بهترین غذا برای سرطان معده | بیمارن سرطان معده چه باید بخورند؟

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

اگر علائم یا علائمی دارید که برای تان نگران کننده هستند ، قدم اول، مراجعه به پزشک خانوادگی تان است. اگر پزشک تان به سرطان معده مشکوک شود ، احتمالاً شما را به پزشک متخصص در بیماری های دستگاه گوارش (متخصص گوارش) ارجاع می دهد. پس از تشخیص سرطان گاستروازوفاژیال یا معده ، ممکن است شما به یک متخصص سرطان (انکولوژیست) یا یک جراح متخصص در زمینه دستگاه گوارش نیز ارجاع داده شوید.

از آنجا که مدت زمان ملاقات ها می تواند مختصر باشد ، و از آنجا که اغلب زمینه های زیادی برای پوشش وجود دارد ، بهتر است از قبل آماده باشید. در اینجا اطلاعاتی وجود دارد که به شما کمک می کند برای ملاقات با پزشک آمادگی لازم داشته باشید و همچنین بدانید چه انتظاراتی از پزشک تان دارید.

آنچه شما می توانید انجام دهید

  • از محدودیت های قبل از ملاقات با پزشک آگاه باشید. در زمان مراجعه ، حتماً سؤال کنید که آیا پیش از این اقداماتی وجود دارد که باید انجام دهید ، مانند محدود کردن رژیم غذایی خود.
  • علائمی را که تجربه کرده اید یادداشت کنید ، حتی مواردی که ممکن است برای شما غیر مرتبط به نظر برسند.
  • اطلاعات شخصی مهم خود ، از جمله فشارهای اساسی یا تغییرات اخیر زندگی را یادداشت کنید.
  • فهرستی از تمام داروها ، ویتامین ها یا مکمل هایی که مصرف می کنید ، تهیه کنید.
  • توجه داشته باشید که چه علائم و نشانه هایی، وضعیت شما را بهبود می بخشد یا بدتر می کند. توجه کنید که کدام غذاها ، داروها یا سایر عوامل در علائم و نشانه های شما تأثیر گذار هستند.
  • یکی از اعضای خانواده یا یک دوست را همراه خود به مطب ببرید. گاهی اوقات ارائه همه اطلاعات ارائه شده در هنگام ملاقات می تواند دشوار باشد. ممکن است نکته ای را فراموش کرده باشید اما فردی که شما را همراهی می کند آن را یادآوری کند.
  • سوالات خود را برای پرسیدن از پزشک یادداشت کنید.

وقت ملاقات شما با پزشک محدود است ، بنابراین تهیه فهرستی از سوالات می تواند به شما کمک کند تا تمام نگرانی های خود را در حین مراجعه مطرح کنید. سوالات خود را از مهم ترین تا کمتر مهم دسته بندی کنید. برخی از سؤالات اساسی که در مورد سرطان معده باید از پزشک خود بپرسید عبارتند از:

  • چه نوع سرطان معده ای دارم؟
  • سرطان معده من چقدر پیشرفته است؟
  • عاقبت سرطان معده چیست؟ میزان بقا در سرطان معده چقدر است؟
  • طول عمر سرطان معده چقدر است؟
  • چه نوع دیگری از آزمایشات لازم دارم؟
  • گزینه های درمان برای من چه هستند؟
  • درمان ها چقدر موفق هستند؟
  • مزایا و خطرات هر گزینه درمانی چیست؟
  • آیا گزینه ای وجود دارد که احساس می کنید برای من بهتر باشد؟
  • آیا درمان بر زندگی من تأثیر خواهد گذاشت؟ آیا می توانم به کار خود ادامه دهم؟
  • آیا باید به بهترین جراح سرطان معده مراجعه کنم؟ هزینه درمان سرطان معده چقدر است و آیا بیمه هزینه من را تأمین خواهد کرد؟
  • آیا بروشور یا نسخه چاپی دیگری وجود دارد که بتوانم با خود ببرم؟ چه وب سایت هایی را برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنید؟

علاوه بر سوالاتی که تهیه کرده اید ، چنانچه سوال دیگری به ذهن تان می رسد، در هنگام مراجعه از پزشک خود بپرسید.

آنچه از پزشک انتظار می رود

پزشک تان نیز احتمالاً تعدادی سؤال از شما خواهد پرسید. داشتن آمادگی برای پاسخگویی به آنها ممکن است به شما فرصت دهد تا نکات دیگری را که می خواهید به آنها بپردازید را مطرح کنید. پزشک ممکن است سوالات زیر را از شما بپرسد:

  • از چه زمانی علائم تان شروع شد؟
  • آیا علائم شما مداوم است یا گاه به گاه پیش می آید؟
  • شدت علائم تان چقدر است؟
  • فکر می کنید چه چیزی علائم شما را بهبود می بخشد؟
  • فکر می کنید چه چیزی علائم شما را بدتر می کند؟

کاربر عزیز، امیدواریم این اطلاعات توانسته باشد به شما در درمان بیماری تان کمک کرده باشد و هر چه زود تر، مجددا سلامتی خود را به دست آورید.

شاد و تندرست باشید.

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منبع: mayo clinic

23 دیدگاه دربارهٔ «آیا سرطان معده کشنده است ؟ از کجا بفهمیم سرطان معده داریم ؟»

  1. سلام وقت بخیر،،دکتر به مادرم گفته لکه روی معدتون هست ،در اون لحظه حضور ذهن نداشتم بپرسم که منظور ازلکه چی هست,, آیا بنظر شما منظور از لکه سلول سرطانی هست؟

    1. فرزانه جعفری

      سلام. لطفا گزارش اندوسکوپی رو به واتسپ مجموعه بفرستین تا راهنماییتون کنیم.

  2. سلام روز بخیر ، خواهر من ۵۳ سالشه و سرطان دهانه معده دارند
    در حال حاضر شیمی درمانی میشن قرار هست بعد از ۱۰ جلسه شیمی درمانی جراحی بشن فقط می‌خوام بدونم آیا ایشون بهبود پیدا میکنن چون دکتر گفته بدخیم هست
    ضمنا من برای اینکه بفهمم خودمو هم ممکنه سرطان بگیرم باید چه کاری انجام بدم خودم هم ۵۰ سالمه اما هر روز ورزش میکنم و در خوردن غذاهام دقت میکنم

    1. فرزانه جعفری

      سلام هر چه سرطان زودتر تشخیص داده بشه احتمال موفقیت درمان بیشتره
      برای خودتون توصیه می کنیم مشاوره ژنتیک سرطان انجام بدین بر اساس سابقه خانوادگی سرطان راهنماییتون می کنن

  3. سلام، ببخشید در گزارش اندوسکوپی بنده نوشته شده ندولاریتی در پروگزیمال دیده شده میتونم بپرسم به چه معنا هست

    1. فرزانه جعفری

      می تونه علتهای متفاوتی داشته باشه بدون دیدن کل گزارش نمی شه نظر داد.

  4. کامبیز طاهری

    سلام همسر بنده دارای مشکل کانسر معده در مراحل اولیه است و در حال شیمی درمانی.. 4 مرحله تا عمل شود ولی درد دارد چه کنم

    1. تیم پزشکان بهایند

      سلام دوست عزیز علت دردشون باید بررسی بشه و بیمارتون معاینه بشن اگه تمایل دارین می تونین با انکوژنتیست مجموعه مون مشاوره داشته باشین

    1. تیم پزشکان بهایند

      سلام اگر در زمینه بیماری خاصی ایجاد شده مثلا باکتری معده با درمان باکتری امکان داره برطرف بشه

  5. علی افشاریان

    سلام
    خسته نباشید برادر من16سالش سرطان معده گرفته میخواستم بدون راه های درمانش چیه

    1. تیم پزشکان بهایند

      سلام نیاز هست مدارکشون توسط متخصص انکولوژی بررسی بشه تا راهنماییشون کنن اگر تمایل دارین می تونین با مجموعه تماس بگیرین

  6. سلام،به مادر من گفتن سرطان معده و روده داره،اما مادرم فقط کاهش وزن ناخواسته داشته،آیا احتمال کشنده بودن هست؟

    1. تیم پزشکان بهایند

      سلام دوست عزیز بدون بررسی مدارک پزشکی بیمارتون نمی تونیم کمکتون کنیم.اگه تمایل دارین می تونین با انکولوژیست مجموعه مشاوره داشته باشین

  7. سلام استاد عزیز مادرم ۹۴ ساله ست وسرطان معده پیشرفته دارد کم خونی شدید داشت درد نداره وبا تزریق خون ورژیم غذایی خوب کم خونیش بر طرف وسرحال ترشده شیمی درمانی وجراخی براش پیشنهاد نشده..آیا خوب میشه ؟دوست نداره زمین گیر بشه وعذاب بکشه اگر خوب نشه طول عمر این سرطان با توجه به سنش چقدره؟

    1. تیم پزشکان بهایند

      سلام وقتتون بخیر دوست عزیز برای اینکه بتونیم پاسخ سوالتون رو بدیم نیاز هست مدارک بیمارتون شامل گزارش پاتولوژی و تصویربرداری ها بررسی بشه اگه تمایل دارین با مجموعه تماس بگیرین و با انکولوژیست ما مشاوره داشته باشین

  8. سلام استاد عزیز مادرم ۹۴ ساله ست وسرطان معده پیشرفته دارد کم خونی شدید داشت درد نداره وبا تزریق خون ورژیم غذایی خوب کم خونیش بر طرف وسرحال ترشده شیمی درمانی وجراخی براش پیشنهاد نشده..آیا خوب میشه ؟دوست نداره زمین گیر بشه وعذاب بکشه اگر خوب نشه طول عمر این سرطان با توجه به سنش چقدره؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا